Ehliyet sınavını geçip harç yatırmadan araba sürülebilir mi?

Ehliyet ile kimlik farklı şeyler, sorun çıkar süremezsiniz. Ehliyet alındıktan sonra kimlik ile eşleştirilirse ancak o zaman ehliyetsiz kimlik ile gezebiliyorsunuz. Misal ben gidip birleştirmedim ve ehliyeti mecbur yanımda taşıyorum.

Merhaba. Ehliyet sinavindan gectim fakat 5165 TL harc var. Suan odeyebilecek durumum yok. Ancak sinavi gectim. Suruse ciksam, polis cevirdiginde kimlik versem, sorun cikar mi?
Hocam geçici ehliyet veriyorlar diye biliyorum ama sanırım parayı ödedikten sonra olması lazım. Yine de yanlış bilgi vermeyeyim.

Ehliyet ile kimlik farklı şeyler, sorun çıkar süremezsiniz. Ehliyet alındıktan sonra kimlik ile eşleştirilirse ancak o zaman ehliyetsiz kimlik ile gezebiliyorsunuz. Misal ben gidip birleştirmedim ve ehliyeti mecbur yanımda taşıyorum.
Hocam geçici ehliyet veriyorlar diye biliyorum ama sanırım parayı ödedikten sonra olması lazım. Yine de yanlış bilgi vermeyeyim.
Para tuzagi ya lanet olsun gercekten.

Merhaba. Ehliyet sinavindan gectim fakat 5165 TL harc var. Suan odeyebilecek durumum yok. Ancak sinavi gectim. Suruse ciksam, polis cevirdiginde kimlik versem, sorun cikar mi?
Eğer nüfus müdürlüğünden ehliyet için başvuruyu yapmadıysanız sorun çıkar. Ehliyeti fiziksel olarak almadığınız sürece her zaman riskli.

Ancak sinavi gectim. Suruse ciksam, polis cevirdiginde kimlik versem, sorun cikar mi?
Sınavı geçmen ehliyet almaya hak kazandın demektir, ehliyet aldın demek değildir.

Harcı ödemediğin sürece ehliyetin yoktur, ne kadar ekmek o kadar köfte.

Evet, geçici ehliyet belgesi harcı ödedikten sonra ehliyet basılana kadar verilen belgedir.

Son düzenleme:
Hocam bunun para tuzaklık bir durumu yok, işin rutini bu parayı vermeyen arabayı süremez.
Nasil yok hocam. Kursun parasini odedim, A1 ehliyetim var, B ehliyet sinavini da gectim, sadece harc kaldi. A1i daha gecen yil aldim, o kart da cope gidecek. A1'i kimlige isletsem, B de gozukur mu? A1 var zaten, yaziyor. B icin ayri kart çıkartmam zorunlu mu ya?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı