Ehliyetsiz araç kullanmaktan trafik cezası yenir mi?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben 16 yaşındayım ve bir çocukla kavga ettim. Çocuk da benim ehliyetsiz araba kullanırken beni video kaydına almış (babam yanımdaydı).
Ve şu an beni polise vermekle tehdit ediyor. Aradan 5 ay geçti ama çocuk videoyu polise verir diye dokunamiyorum. Sizce verirse ceza yer miyim?

Hocam o halde yapılacak tek şey şu.
1. seçenek çocuğu sağlam bir döversin korkudan videoyu siler ve olay kapanır.
2. seçenek çocuğu sağlam bir döversin kinlenir şikayet eder ceza yersiniz ve sizde ceza tutarı kadar tekrar döversiniz olay kapanır.

Kimse inkar etmesin en makul seçenek bu.

Ne yazikki bildiğim kadarıyla gözüküyor Muş

Evet yüzüm belli trafike açık alan
Plaka önemli değil ceza sana yazılır muhtemelen ama açıkçası arkadaşının şikayetçi olacağını zannetmiyorum. Sana karşı olan konuşmalarında tavsiyem umursamaz sakin bir tavır takın, muhatap olma bir şey yapamaz.

Hocam o halde yapılacak tek şey şu
1. seçenek çocuğu sağlam bir döversin korkudan videoyu siler ve olay kapanır.
2. seçenek çocuğu sağlam bir döversin kinlenir şikayet eder ceza yersiniz ve sizde ceza tutarı kadar tekrar döversiniz olay kapanır.
Bir de darp suçlaması ile uğraşsın, önerin bu mu?

Kanıtlayamaz hocam ya onu nasıl kanıtlasın kenarda denk gelince kıstırır iki şaplak çeker.

Madem kanıtlanamaz, o da 5 kişi gelip 2 şaplak değil 8, 10 tekme çekerse ne yapacak konu sahibi? İnsanları saçma sapan durumlara düşürecek çocukça öneriler vermeyin. Zaten çözüm de olmaz. Belli ki yaşınız küçük, ona veriyorum.

Madem kanıtlanamaz, o da 5 kişi gelip 2 şaplak değil 8, 10 tekme çekerse ne yapacak konu sahibi? İnsanları saçma sapan durumlara düşürecek çocukça öneriler vermeyin. Zaten çözüm de olmaz. Belli ki yaşınız küçük, ona veriyorum.

Eyvallah hocam Ti'ye aldım zaten sorun yaşamaz arkadaş gidip videoyu polisede verse yaşım 18 ve birçok şeyinde farkındayım merak etmeyin 13 yaşından beri ticaretle meşgulüm her türlü insan çıktı karşıma.

Eyvallah hocam Ti'ye aldım zaten sorun yaşamaz arkadaş gidip videoyu polisede verse yaşım 18 ve birçok şeyinde farkındayım merak etmeyin 13 yaşından beri ticaretle meşgulüm her türlü insan çıktı karşıma.

@erme komik bir şey varsa buyurun gelin dükkanıma bir çay içerek beraber gülelim hocam.

Son düzenleme:
Plaka önemli değil ceza sana yazılır muhtemelen ama açıkçası arkadaşının şikayetçi olacağını zannetmiyorum. Sana karşı olan konuşmalarında tavsiyem umursamaz sakin bir tavır takın, muhatap olma bir şey yapamaz.

Babamda ceza yermi ehliyetine el konurlarmi.

Kimse inkar etmesin en makul seçenek bu.
En son dediğinizi yapacam hocam şuan ceza yediğim an gerekeni yaparım sadece babama ceza veya ehliyetine bişey olurmu ondan korkuyorum

Hem ehliyetsiz şekilde araç kullanıyorsunuz hem de ceza yer miyim diye korkuyorsunuz. Vallahi hocam kusura bakma da yapmadan önce düşünecektin millet o kadar sene bekleyip ehliyet için uğraşmıyor, boş yere tonla para vermiyor. Ha istediği kadar polise versin hiçbir şey gelmez başınıza. Ama madem bu kadar korkacaksınız sürmeyin araba veya gerektiği yerde de cezasına katlanın.

Babamda ceza yermi ehliyetine el konurlarmi.
Normalde gelmez ama videoda baban olduğu için sana sürdürdüğü için durum farklı olabilir. Ama bak tekrar söylüyorum o bahsettiğin arkadaşın bir şey yapacağını sanmam. Zaten 18’den küçük olduğu için imza yetkisi yok bu sebeple şikayette bulunması için velisine ihtiyacı olabilir. Velisini de bir çocuk kavgası için karakola şikayete gitmeye ikna edemez kafanı takma bu olaya rahat ol.

Yeni konular

Geri
Yukarı