Ek HDD içindeki verileri koruyarak format atma

canturdiyot

Centipat
Selamlar değerli hocalarım. Ben kendimi bildim bileli XP ve 7 kullanmış biriyim ve artık eksik DLL olaylarından gına gelince Windows 10'a geçmeye karar verdim. Fakat YouTube diyarlarına baktığımda sadece FreeDOS cihazlara Windows 10 kurma videolarına rastladım. Ben gerekli dosyalarımı D klasörüne aktardım ve D klasörü dışında her şey silinebilir. Önemli değil. Lakin kurulum aşamasında yanlış bir şey yaparsam diye çok korkuyorum. Size sorum şu, D klasörümün silinmemesi için hangi talimatları uygulamalıyım? Saygılar, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
D diskinizin boyutuna bakın. Biçimlendirme yerinde anlayacaksınızdır. Formatın diğer aşamaları için de rehber konuya göz atabilirsiniz.

@Furkan1461 Yükseltme önerdiğimiz bir yöntem değil. Çoğu sistemde performans kaybı yaşatmaktadır. İdeal olanı temiz, sıfır bir kurulum yapmaktır.

@261538 hocam mobil cihazdan yazıyorum, özel seçeneğini seçip ardından HDD'deki D dosyasını silmeme gibi bir şansımız var yani öyle mi çünkü şu an o ekrandayım ve yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler şimdiden.

Genelde C(Windows'un olduğu yer) sürücü 0(bölüm 1-2) diye geçer ama bazı sistemlerde ilk kurulumdan kaynaklı başka olabilir. Doğru seçim için, boyutuyla alakalı karar vermeniz gerekiyor. D diskinizi biliyorsanız kalan her şeyi silip yeni bir bölüm oluşturup kuruluma devam edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı