Ek tercih mi yapılmalı yoksa mezuna mı bırakılmalı?

Piastri

Hectopat
166 bin sıralama yaptım İstanbul'da Marmara'da vs Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri gibi bölümler yazdım fakat beklemediğim şekilde yerleşemedim. Şimdi ise büyük bir kararsızlık içindeyim fikre ihtiyacım var ya gidip mezuna bırakacağım ya da Ek Tercihlerden Kocaeli Üniversitesinde ve Bursa Uludağ Üniversitesinde İktisat yazıp ek tercihlerden yerleşmeye çalışacağım. Kontenjan durumu nasıl olur bunu da bilmiyorum tabii eğer Kocaeli veya Bursa'ya gidersem ortalamayı yüksek tutup İstanbul içindeki devlet üniversitelerine iktisat alanında yatay geçiş yapmayı planlıyorum. Sizce hangisi mantıklı? Kocaeli'ne veya Bursa'ya giderek risk alınır mı? 1 sene kaybetmeyi çok göze almıyorum açıkçası, bu sene de kendimi gitmeye hazırlamıştım. En mantıklısı sizce hangisi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @Piastri. Öncelikle ilk tercihlerinizin gelmemesine üzüldüm. Eşit Ağırlık 166.000 sıralamaya İstanbul'da gelebilecek bazı yerleri araştırabilirsiniz:
Marmara Üniversitesi Finansal Bilimler Fakültesi Bankacılık => Eşit Ağırlık 171.766 taban sıralama.
Marmara Üniversitesi Finansal Bilimler Fakültesi Sermaye Piyasası bölümü => Eşit Ağırlık 174.674 taban sıralama.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Turizm İşletmeciliği => Eşit Ağırlık 175.803 taban sıralama.
Marmara Üniversitesi Finansal Bilimler Fakültesi Sigortacılık => Eşit Ağırlık 194.974 taban sıralama.
Marmara Üniversitesi (İngilizce) Felsefe => Eşit Ağırlık 214.175 taban sıralama.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi (İngilizce) Turizm ve Gastronomi Yönetimi Programları => Eşit Ağırlık 218.394 taban sıralama.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji => Eşit Ağırlık 219.649 taban sıralama.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe => Eşit Ağırlık 231.721 taban sıralama.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe => Eşit Ağırlık 234.748 taban sıralama.
İstanbul Beykent Üniversitesi tam burslu Turizm İşletmeciliği => Eşit Ağırlık 248.242 taban sıralama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı