Hocam KYK'da kalacaksanız nasıl olacağını biliyor musunuz? Üniversiteler açıldıktan sonra başlayacak galiba KYK başvuruları ek tercihliler için.Ek tercihte kontenjanı boş olan bölümleri görmek istiyorum. Nasıl bakabilirim?
ÖSYM'nin tercih kutucuklarında seçebildiğim yerler boş kontenjanlar mı? Ösym atlasta baktığımda dolduklarını görüyorum.
Hocam kendim için bakmıyorum. İsterseniz ösym çağrı merkezine sorun.Hocam KYK'da kalacaksanız nasıl olacağını biliyor musunuz? Üniversiteler açıldıktan sonra başlayacak galiba KYK başvuruları ek tercihliler için.
Direkt KYK'yı aradım cevap alamadım. Bu arada diğer kişinin attığı kılavuzdan genel kontenjan sayısına bakmalısınız.Hocam kendim için bakmıyorum. İsterseniz ösym çağrı merkezine sorun.
Tercih ettiğiniz üniversitenin o bölümün kabul ettiği minimum puan, sizin taban puanınızdan yüksek hocam. Seçemiyorsunuz maalesef bendede oldu.Bu hata ne anlama gelir? Eki Görüntüle 2307406
Bu bölümleri tercih döneminde yazabilmiştik ama ek tercihte yazamıyoruz doldu sanırım.Tercih ettiğiniz üniversitenin o bölümün kabul ettiği minimum puan, sizin taban puanınızdan yüksek hocam. Seçemiyorsunuz maalesef bendede oldu.
Hocam yazıyı okursanız anlarsınız. "... tercihinizdeki programın puan türünde, tercih edebileceğiniz kontenjanın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olmanız gerekmektedir.", yazıyor. Ek kontenjanın puanları daha yüksek olabilir. Dediğim gibi kılavuzdan bakın Genel Kontenjan sayısına.Bu bölümleri tercih döneminde yazabilmiştik ama ek tercihte yazamıyoruz doldu sanırım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.