Ekim 2022'de iptal cezasız hangi internet sağlayıcısı kullanılır?

149242

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar yurt dışına çıkma durumum var bu yüzden ceza ödemeden iptal edebileceğim sağlam internet sağlayıcısına ihtiyacım var. Çoğu yer TurkNet diyor ama emin olamadım. Bulunduğum yerde VDSL, fiber, kazma, kürek ne ararsanız var. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Arkadaşlar yurt dışına çıkma durumum var bu yüzden ceza ödemeden iptal edebileceğim sağlam internet sağlayıcısına ihtiyacım var. Çoğu yer TurkNet diyor ama emin olamadım. Bulunduğum yerde VDSL, fiber, kazma, kürek ne ararsanız var. Tavsiyeleriniz nelerdir?

TurkNet kullandığım için TurkNet diyebilirim. Rahatım bir sıkıntım da yok.

VDSL düşünüyorsan. Turknet, Netspeed, Millenicom başı çeken firmalar. Fiber düşünüyorsan altyapı hangi firmaya aitse ona el mahkumsun, fakat firma fiber altyapısını taahhüt yapmayan başka firmalarla paylaşıyorsa onu da araştırman lazım.

TurkNet'in GigaFiber seçeneği varsa üzerine tartışmaya gerek yok. Sorgulama sayfasından bakın.

Kablonet altyapısında taahhütsüz seçenek yok. O yüzden onu eliyoruz.

Türk Telekom fiber veya VDSL 100 Mbps için şunlardan birisi;
1- TurkNet
2- Comnet
3- Netspeed

VDSL altyapısı zayıfsa (50 Mbps veya altı) TurkNet'i eleyin. Fiyat dezavantajı var.

TurkNet kullandığım için TurkNet diyebilirim. Rahatım bir sıkıntım da yok.
Peki modem için wifi 6 destekli öneriniz var mı?

TurkNet'in GigaFiber seçeneği varsa üzerine tartışmaya gerek yok. Sorgulama sayfasından bakın.

Kablonet altyapısında taahhütsüz seçenek yok. O yüzden onu eliyoruz.

Türk Telekom fiber veya VDSL 100 Mbps için şunlardan birisi;
1- TurkNet.
2- Comnet.
3- Netspeed.

VDSL altyapısı zayıfsa (50 Mbps veya altı) TurkNet'i eleyin. Fiyat dezavantajı var.

TurkNet Superonline fiber altyapısı kullanmıyormuş. Altyapı VDS2 100 MB ve üstünü destekliyor TurkNet abonelik başlattım deneyelim bakalım sonuç ne olacak.

Peki modem için Wi-Fi 6 destekli öneriniz var mı?

TurkNet Superonline fiber altyapısı kullanmıyormuş. Altyapı VDS2 100 MB ve üstünü destekliyor TurkNet abonelik başlattım deneyelim bakalım sonuç ne olacak.

Hayırlı olsun şimdiden. Umarım sorunsuz şekilde kullanırsınız.

Ben de zaten Türk Telekom fiber altyapısı üzerinden o listeyi yazdım. Eğer Superonline altyapısı istiyorsanız ve de taahhütsüz olması gerekiyorsa Millenicom denenebilir. Ben o şirkete acayip gıcık oldum. Adını bile istemeye istemeye anıyorum. Yine de lüzumu halinde taahhütsüz olduğu için denenebilir. Memnun kalınmazsa e-devlet üzerinde fesih dilekçesini verip 24 saat içinde kapattırılabilir. Veyahut aynı altyapıda başka operatöre geçilecekse kapattırmadan "churn" işlemi yapılabilir. Böylece port korunur ve yeni operatör kurulum/aktivasyon vb. adı altında ücret almaz. Tabi geçiş ve iptal kolaylığı Türknet'ten memnun kalmadığınız senaryoda da geçerli.

Ben de zaten Türk Telekom fiber altyapısı üzerinden o listeyi yazdım. Eğer Superonline altyapısı istiyorsanız ve de taahhütsüz olması gerekiyorsa Millenicom denenebilir. Ben o şirkete acayip gıcık oldum. Adını bile istemeye istemeye anıyorum. Yine de lüzumu halinde taahhütsüz olduğu için denenebilir. Memnun kalınmazsa e-Devlet üzerinde fesih dilekçesini verip 24 saat içinde kapattırılabilir. Veyahut aynı altyapıda başka operatöre geçilecekse kapattırmadan "churn" işlemi yapılabilir. Böylece port korunur ve yeni operatör kurulum/aktivasyon vb. adı altında ücret almaz. Tabii geçiş ve iptal kolaylığı TurkNet'ten memnun kalmadığınız senaryoda da geçerli.

Eski bir VDSL modem ile deneme yapacağım bakalım kurulum vs kaç günde çözülecek 🙂

Gelelim sonuca TurkNet bağlandı bağlantı ücreti çok ama genel anlamda internet muaazam ping 10 civarı ama tavsiyem iyi bir modem alın eski modemlerde Wi-Fi sorunu var.

Son düzenleme:
Eski bir VDSL modem ile deneme yapacağım bakalım kurulum vs kaç günde çözülecek 🙂

Gelelim sonuca TurkNet bağlandı. Bağlantı ücreti çok ama genel anlamda internet muaazam. Ping 10 civarı ama tavsiyem iyi bir modem alın. Eski modemlerde Wi-Fi sorunu var.
Modem ve router cihazların Wi-Fi olayı apayrı bir konu. Ben son üç ay içinde dört farklı cihaz kullandım. Son olarak iki hafta önce aldığım Tenda V12 ile yola devam etme kararı aldım. Kendisi benim evvelden beri kullandığım Türk Telekom'dan kalma TP-Link TD-W9970V3 cihazdan daha iyi Wi-Fi performansı sundu. Arada alıp iade ettiğim diğer iki cihaz ise TP-Link Archer VR400 ve Xiaomi Mi Router AX1800 modelleriydi. Bunların 2.4GHz bantlarındaki Wi-Fi kapsama alanı pespaye TT modeminden kötü çıktı. Hele ki Xiaomi cihazı bedava verilse yüzüne bakmayacağım bir şeydi.

Modem ve router cihazların Wi-Fi olayı apayrı bir konu. Ben son üç ay içinde dört farklı cihaz kullandım. Son olarak iki hafta önce aldığım Tenda V12 ile yola devam etme kararı aldım. Kendisi benim evvelden beri kullandığım Türk Telekom'dan kalma TP-Link TD-W9970V3 cihazdan daha iyi Wi-Fi performansı sundu. Arada alıp iade ettiğim diğer iki cihaz ise TP-Link Archer VR400 ve Xiaomi Mi router AX1800 modelleriydi. Bunların 2.4GHz bantlarındaki Wi-Fi kapsama alanı pespaye TT modeminden kötü çıktı. Hele ki Xiaomi cihazı bedava verilse yüzüne bakmayacağım bir şeydi.

Bende epey bir bakındım hala Tenda ile ASUS arasında gidip geliyorum bir karar veremedim😔

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı