Ekleme yaparken RAM uyumluluğu

Berkay383

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim halihazırda 8 GB RAM'im var. Bir 8 GB daha eklemek istiyorum. RAM alırken nelere dikkat etmeliyim? Hangi değerleri aynı olmak zorunda? aynı RAM'den alacaktım fakat piyasada bulamadım. Başka bir bellek alacağım uyumlu olması için yardımınıza ihtiyacım var. Uyumlu dediğiniz belleklerin linklerini atarsanız çok sevinirim.
Şu anda bulunan belleğim:
Team DDR4 8 GB 2666MHz t-Force Dark Gaming soğutuculu RAM bellek.
Anakartım ise: Gigabyte B360M-Aorus Gaming 3 2666MHz DDR4.

Bazı kişiler farklı marka ramlerin birbiriyle uyumlu çalışamayacağı ya da dual channel olarak çalışamayacağını söylüyor. Aslında öyle bir şey yok CL değeri, mhz değeri ve de ddr tipinin uyumlu olması yeterli birçok defa farklı ramleri yukarıda bahsettiğim koşullar aynı olmak şartıyla bilgisayarda çalıştırdım ama tabii ki aynı ram'i almak önceliğiniz olsun.

Nasıl yok? Farklı çiplere sahip bellekler sorun yaşayabilir. Sizin sorun yaşamamanız böyle bir şeyin olmadığını kanıtlamaz.
Böyle bir şey duymamıştım hiç hocam. Haklısınız benim yaşamamış olmam böyle bir sorunun olmayacağı anlamına gelmiyor özür dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı