- Makaleler
- 4
Almanya gurbet vatanda bir somun ekmek 3 euro. Etti mi sana 30 TL? Ekmek 5 TL dahi olsa şanslısınız kardeşim. Kira fiyatlarından ekmek almaya paramız dahi kalmıyor siz mızmızlanıyorsunuz!
Almanya gurbet vatanda bir somun ekmek 3 euro. Etti mi sana 30 TL? Ekmek 5 TL dahi olsa şanslısınız kardeşim. Kira fiyatlarından ekmek almaya paramız dahi kalmıyor siz mızmızlanıyorsunuz!
Gerçekten 3 Euro ise Almanlar içinde pahalı olsa gerek. Asgari ücrete göre düşündüm.Almanya gurbet vatanda bir somun ekmek 3 euro. Etti mi sana 30 TL? Ekmek 5 TL dahi olsa şanslısınız kardeşim. Kira fiyatlarından ekmek almaya paramız dahi kalmıyor siz mızmızlanıyorsunuz!
Uçağın tekerlerine tutunur kaçarız.Ben de İstanbul'dayım ve 2TL'ye alıyorum. Sakarya'da 2 tane döner yedik 44TL ödedik. Zam daha da fazla olursa Almanya'ya kaçacağım (!)
Asgari ücretle çalışan %10'dan daha az. Ortalama tam zamanlı çalışan adam 4000 Euro alıyor. Eşi de asgari çalışsa ortalama 5800 EuroGerçekten 3 Euro ise Almanlar içinde pahalı olsa gerek. Asgari ücrete göre düşündüm.
Bildiğimiz beyaz ekmeği bakkaldan 2.5 TL'ye aldım. Bazı semtlerde 3 TL imiş.
Yer: İstanbul
En azından açık sözlü, terk etmeyi seçmiş.
Almanya'da ne zamandan beri Türk Lirası kullanılıyor?Etti mi sana 30 TL? Ekmek 5 TL dahi olsa şanslısınız kardeşim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.