Ekonomi çok iyi yeğenim (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne yapsın bu çocukta çalışsın demi?

Çalışıp çabalama kısmı sıkıntılı zaten çalışma süreleri aşırı uzun. Aldığın para çalıştığın saatle alakası yok.

Dolar düşse ne olur PS5 dijital version 400 dolar burada 6000TL demek ki dolar 15 TL.

Umarım bu 15-20 yaşındaki nesil(buna ben de dahilim) bunun gibi konulara 10 yıl sonra, belki 20 yıl sonra baktığında fabrikaları harıl harıl çalışan, tarımı güçlü, hizmet sektörü güçlü, dürüst insanların yaşadığı bir ülke olur. Umut beslemek ve bunu hedefe dönüştürme işi de bizlerde. Benim de umudumun kırıldığı zamanlar oldu ama, çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim.
İyi forumlar, iyi geceler herkese.

Benim bildigim kadariyla Turkce dersinde ilk ogretilen seylerden biri cumlelerin sonuna nokta konulmasidir, gordugum kadariyla siz bu dersi ogrenememissiniz.
Benim bildiğim de Türkçe'de bazı harflerin noktalarının olduğu. Size de öğretememişler.

Sen sanmamaya devam et kardeşim. Benimde yakın çevrem biliyor nasılsa, sorun yok. Ailenden doğru dürüst olmasa da para alman bile iyi bir şey. Hatta ailenin olması bile güzel bir şey. Neyse, şükretmenin sırası değil.
Proje geliştirip kod yazmak gayet takdir edilesi bir şey. Onu isteyip yapamayanlar var be kardeşim, onu diyorum sana işte.
Ya çocuğun ilgisi var. Ama imkan yok. Lise de bölüm tuttursa bile en çöp bilgisayarı bile alacak durumu yok.. Ne yapsın yani?
Eli kolu bağlı oluyor ne kadar istemesekte. Ayrıca sizin yaptığın projeler hakkında fikrim olmasa da kendinizi geliştirip yurt dışına atmak istiyorsunuzdur eminim. Veya belki de projeleri yabancı bir üniversiteye atsanız sizi davet edecekler? Çok güzel ve iyi bir senaryo, umarım olur.
Elinde olanlara şükretmeyi sevmem. Çalışacaksın, fırsat kollayacaksın, gerekirse uykundan olacaksın, aynı sen ve proje yapan takım arkadaşların gibi. Ama işte dediğim gibi, elinde olanlar. Asıl soru bu.
Başka bir ülkenin vatandaşı olsaydın şu an çok daha iyi bir yerde olabilidin ve bundan çok emin olduğuna inanıyorum. İsyan edilmesine kötü bakıyor olabilirsin, ama bakma. İçini bazen dökmen gerekiyor inan bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…