Ekonomi çok iyi yeğenim (!)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

@kurmayoffuture keşke biraz araştırsanız yazmadan önce, Almanya'da ekran kartlarında KDV %20 iken bizde %18. Bunun haricinde bilgisayar ürünlerinde KDV yok.

Buna rağmen orada 500 Euro olan kart bizde en az 650 Euro.
Bunlar uluslararası ilişkilerle alakalıdır diye düşünüyorum. En azından teknolojik ürünlerde.

Iphone gibi ürünler için düşüncem: Amerika F-35leri vermeyince biz de onların ürünlerine vergi koyduk(?)

Bunlar uluslararası ilişkilerle alakalıdır diye düşünüyorum. En azından teknolojik ürünlerde.
Uluslararası ilişkiler ile teknolojik ürünler arasında nasıl bir bağlantı olabilir?
Almanya'da işsizlik maaşı (ortalama 1200 Euro) bile bizim doktor maaşından fazla

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uluslararası ilişkiler ile teknolojik ürünler arasında nasıl bir bağlantı olabilir?

Almanya'da işsizlik maaşı (ortalama 1200 Euro) bile bizim doktor maaşından fazla
1200 Euro fazla değil. Alım gücü yüksek orada. Mesela Amerikada dilenciler 1 dolar toplarlar ama bizim ülkemizde 5 tlyi kabul etmezler.

Beni az çok tanıyan bilir siyasi görüşlerimi.
Ülkede dışarı çıksan milletin durumunu göreceksin adam çıkmış diyor ki “Ekonomi iyi, ülkede fakir yok” falan. Biraz beyin olsa da soksak kafalarına. Zaten başımıza ne geldiyse bu dayılar ve dayı kafasında olan insanlardan geldi. Ülke batıyor. Kendinize gelin. Gönlünüzden geçene değil, akıllı olan, ileri görüşlü olana oy verin.

Her şeyi geçtim ülke de temel ihtiyaçlar fazla pahalı. Şöyle anlatayım. Bizim ev 4 kişilik bir aile. Haftalık market alışverişimiz hep 300 TL hatta fazla oluyor. Kahvaltılık, sebze, meyve, çerez alıyoruz çıkan fiyata bak. Hadi bizim durumumuz fena değil. Ama durumu kötü olanlar ne yapıyor merak ediyorum. Bunları görmezden gelen dayılar bizi bitirdi.

1200 Euro fazla değil. Alım gücü yüksek orada. Mesela Amerikada dilenciler 1 dolar toplarlar ama bizim ülkemizde 5 tlyi kabul etmezler.
Cümlede aşırı derece mantık hatası var. Alım gücü fazla ise 1200 Euro nasıl az? Alım gücü ne demek?

1200 Euro az değil, arkadaşım 450 Euro'ya dubleks evde oturuyor. 1000 Euro'ya 10-12 yaşında Mercedes alırsın. En pahalı telefon 1200 Euro, 1200 Euro'ya üst düzey sistem toplarsın. 1.2 ton yakıt alırsın, burada kilosu 70 TL olan etten 200 kilo alırsın.

Bu tür avunmaları bırakın artık. Avrupa'da neredeyse her şey bizden daha ucuz.

Geçen röportaj videosu izliyorum. Çoğu kişi asgari ücretle çalışıp kaç aydır et yiyemiyoruz diye söylüyor hocam. İçim acıdı. Gerçekten.

Evet kesinlikle. Bu büyük sıkıntı işte. Hadi teknoloji RTX 3080 3090 pahalı olsun zaten en son onlar da şu yiyecek kısmı bari yerli üretim artsa ve fiyatlar ucuzlasa herkes karnını doyursa çok güzel olurdu. Yine elhamdülillah karnımız doyuyor ama ele avuca para kalmıyor başka bir şey alınmıyor. Kilosu 80 90 TL etin...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…