Ekonomi neden kötü ve nasıl düzelir?

Bu şartlarda neden kötü olmasın ki? Devlet yöneticilerinin en küçüğünden en büyüğüne kadar hepsi “ekonomi iyi” diye yalan söylüyor. Sağlık bakanı da insanların gözlerinin içine bakarak yalan söylüyor. Ülkede demokrasi diye bir şey de yok. Var diyen kim varsa palavra atıyor. Savaş çıkıp çıkmayacağı da belirsiz. Çıkarsa batı ve diğer ülkeler Türkiye´ye çok ağır yaptırımlar uygulayabilirler ki zaten daha önce oldu. Yabancı yatırımcılar gelir mi böyle bir ülkeye? Ben yabancı yatırımcı olsam Türkiye´ye gelmem. Çünkü her sene yayınlanan ekonomi, özgürlük, güvenlik indexlerinde geri sıralara düşüyor. Hatta bazı Afrika ve orta doğu ülkelerinin bile aşağısında kalıyor. Farz edelim geldi yabancı yatırımcılar. Türkiye´ye yatırımlarını yapıp yerleşseler bile bir gün bu yabancı yatırımcıların “teröre destek” oldukları iddia edilip mallarına ve mülklerine el konulup kayyum atanmayacağının garantisini kim verebilir? Ülke sadece tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkan laflarla yönetiliyor. Bu durumda bu kişiye dur diyebilecek adil ve özgür mahkemeler yok. Yabancı yatırımcılar bütün bunları görüyorlar ve gelmiyorlar. Haklılar da. Onlara hak veriyorum. Çünkü herkes kendi çıkarını düşünüyor.

Sonuç olarak sıcak paraya kapalı bir ülkeyiz. Daha da kapanıyoruz. PayPal´ı bile kovduk. Şimdi tekrar gündeme gelen yeni sosyal medya yasasıyla diğer dijital servisler de kapatılacaklar ya da ağır sansür uygulamaya zorlanacaklar. Yakında Kuzey Kore´yi kıskanmaya başlarız. Bu ülke bütün bunları hak ediyor.

Nasıl düzelir? Kolay değil. 20 yıllık siyasal İslam hafriyatı birikti ülkede. Bir günde temizlenemez. Yeni bir iktidar gelirse işi gerçekten çok zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı