Ekonomik Sistem Toplama

farcon

Decapat
Merhaba arkadaşlar iki seçenek arasında kalmıştım.
1-APU ve sonradan ekran kartı takviyesi
2-X4950G veya Intel 4600+GT 1030
uzun araştırmalarım sonucu 1.seçenekte karar kıldım.

Şimdi bir sistem topladım onun resmini gönderiyorum. Sizce nasıl fiyat performans olarak? Yaptığım hata varsa fiyatı fazla aşmayacak şekilde ilave veya çıkarımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
111111.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar iki seçenek arasında kalmıştım.
1-APU ve sonradan ekran kartı takviyesi
2-X4950G veya Intel 4600+GT 1030
uzun araştırmalarım sonucu 1.seçenekte karar kıldım.

Şimdi bir sistem topladım onun resmini gönderiyorum. Sizce nasıl fiyat performans olarak? Yaptığım hata varsa fiyatı fazla aşmayacak şekilde ilave veya çıkarımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 316804
Siz mi toplayacaksınız. Montajlı mı istiyorsunuz? O kasayı tavsiye etmem. Siz toplayacaksanız farklı sitelerden toplamayı deneyebilirim.

Hepsiburada'dan toplanırsa 200TL civarı daha ucuza gelecektir. Yine de Ryzen 5 2400G almaya çalışın ya da ekran kartı alın.

Siz mi toplayacaksınız. Montajlı mı istiyorsunuz? O kasayı tavsiye etmem. Siz toplayacaksanız farklı sitelerden toplamayı deneyebilirim.

Evet ben toplayacağım. Kasa ve psu konusunda neredeyse hiç bilgim yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hepsiburada'dan toplanırsa 200TL civarı daha ucuza gelecektir. Yine de Ryzen 5 2400G almaya çalışın ya da ekran kartı alın.
2400g 300 TL daha fazla ama değer mi acaba? Evet Hepsiburada'dan topladım bir miktar daha ucuz çıktı, teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@JiJi Hocam R3 2200G ile R5 2400G arasında fark var mı? FPS yönünden değer mi?
Ciddi fark var. Kesinlikle o farka değer. Benim oluşturduğum sistem sizin bütçenizde oldu. Hemde parçaları çok daha kalitelidir.
FPS yönünden arkadaşın dediği doğru en fazla 10 olabilir. Ancak işlemci gücü açısından çok ciddi fark var yanlış yönlendirmiyim.

Son düzenleme:
@JiJi
Hocam sisteminizi beğendim, çok teşekkür ederim ama kafama takılan iki nokta var.

1.si anakart 2 ram slotu var. 4 slotlu olsaydı daha iyi olurdu. 2.si apu sistemlerde bildiğim kadarıyla çift slot ram olursa çok daha iyi performans veriyormuş. Siz tek 8 GB eklemişsiniz. Ekran kartı alana kadar çift ram almayı düşünüyorum. Bunu 2X4GB yapsanız birde 4 slotlu anakart ile değiştirseniz. Daha sonra ben buna 2X8Gb ram alırım. Toplamda 24 GB ramim olur ve ilk aldığım ramler çöpe gitmez diye düşünüyorum, bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?

@JiJi
Hocam sisteminizi beğendim, çok teşekkür ederim ama kafama takılan iki nokta var.

1.si anakart 2 ram slotu var. 4 slotlu olsaydı daha iyi olurdu. 2.si apu sistemlerde bildiğim kadarıyla çift slot ram olursa çok daha iyi performans veriyormuş. Siz tek 8 GB eklemişsiniz. Ekran kartı alana kadar çift ram almayı düşünüyorum. Bunu 2X4GB yapsanız birde 4 slotlu anakart ile değiştirseniz. Daha sonra ben buna 2X8Gb ram alırım. Toplamda 24 GB ramim olur ve ilk aldığım ramler çöpe gitmez diye düşünüyorum, bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Bir kere o şekilde yapmanızı önermem aldığınız tüm bellekleri aynı almanızı öneririm. Çünkü çift kanalı o şekilde verimli kullanabilirsiniz. 4 kanallı anakartların en düşük fiyatı sana eklediğimden 100 TL daha fazla. Bellekleri 2x4 alırsan 60 TL de o pahalı. Zaten bütçen düşük. O yüzden ileride mağdur olma diye 1x8 GB ekledim ileride aynısından 8 GB daha eklendiğinde sana fazlasıyla yetecektir. Bende şu an 8 var hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Sistemin geleceğe yönelik olması açısından 8 GB ve APU önerildi. 4 kanala kesinlikle gerek olduğunu düşünmüyorum. Siz bilirsiniz yine de. İşlemcini düşürüp anakartın slotunu ve 2x4 bellek biçiminde yaparsan ileride çok pişman olursun. Bütçen daha yüksek ise de daha iyi sistem önerisi yapabilirim. Tercih senin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı