Ekonomimiz ne durumda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katıldım birkaç yer var. Günümüzün gençleri öyle çok iyi değil. Ama yine bunun başlıca sebeblerinden biride eğitim sistemi. 1960 eğitim sistemi modelini kullanıyoruz. Katılmadığım şey yurt dışı hakkındaki düşünceleriniz. Bir yurt dışındaki market fiyatlarına bakın. 7K TL alan bir öğretmenle 3000 Euro alan bir öğretmeni aynı kefene koyuyorsunuz. Evet rakamsal olarak 7000 3000'den büyük ama iş alım gücüne gelince 7000TL 3000EURO düşük kalıyor. Ya sen paralel evrendensin ya da seni hiç markete göndermemişler. Hep ayana gelmiş her şey ondan fiyatları bilmiyorsun. Başka açıklama bulamıyorum.

Üniversite mezunuyum, mezun olduğum alanda da ülke standartları açısından gayet yeterli derecede yetenekliyim fakat gel gör ki başvurduğum tüm şirketler ülkenin ekonomik durumunu öne sürerek teklif ettikleri maaş asgari ücreti geçmiyor. Ben o asgari ücreti alıp nereme sokayım affedersiniz? Gelmişsin burada alamancı dayı gibi yorum yapmışsın yok Avrupa daha pahalıymış. Teyzem yaşıyor Almanya'da ve kendisi söylüyor bizzat Almanya'da hayat çok daha rahat, 16 yaşındaki kuzenim bugün Audi A6'ya biniyor orada, ben ise 20 yaşındayım asgari ücretle geçinmeye çalışıp elektrikli bisiklet kullanıyorum. Üstelik ikimiz araçlarımızı aynı birime aldık. Yok Avrupa'da su pahalı, et pahalı. Biz bir araç almak için ömür harcıyoruz. 4-5 bin birime araba alan adam 2 birime su almış koyar mı sanki? Senin ülkende en ideal araba 100 bin birimden başlıyor, sen bunu görünce "oha su 2 ₺ olmuş, bu gün su almayalım" mı diyorsun?

Konu sahibi arkadaş emin olun şu sokak röportajlarında görünen Hollanda'da sefa sürüp Türkiye'ye tatile gelen ve malum kişi çok iyi, malum kişi bizim ilahımızdır gibisinden yorumlar yapan tipdendir. Ha Türkiye'de yaşıyorsa da emin olun evine ayda 20 bin ₺'den aşağı para girmiyordur ki bu kadar rahat bir şekilde bu durumda Türkiye ekonomisini savunuyor. Bu dönemde ülke ekonomisini savunan insanın milyonlarca lirası vardır.

Başlığa ilginç bir şey yazıp insanları konuya çekmeniz ardından da başlıkla alakasız bir şeyler zırvalamanız yeterli olmadığınızın göstergesidir. Sistem yerine her zaman öğrenciyi eleştirenlerdensiniz galiba. Amacınız ne sizin? Onlarla aynı olduğumuzu mu varsaymamızı istiyorsunuz? Ne dediğinin farkında mısın sen? Bir de cahiller yazmış durmadan. Asıl cahil sensin. Hiçbir kaynağa dayandırmadan söylediğin şeyler başlığınız kadar saçma. Baban orada su alırken bakmış 1 Euro demiş ki: "Oha 10 TL'su mu olur?" Siz de hiçbir şey bilmeden burada konuşuyorsunuz. Gençlerimizden nefret ediyorsanız yok olun bu ülkeden. Sizi zorla mı tutuyoruz burada? Eğer Technopat kuralları olmasa çok daha sert konuşurdum seninle.

Bence yazmayın, prim veriyorsunuz bırakın kudursun arkadaş içinde.

Elektronik ve Araba sektöründen ben de şikayetciyim dedim zaten
Adalet sistemi? Tecavüzcüleri serbest bırakırlar hükümeti eleştireni içeriye alırlar. Avrupa bizden 10 kat daha iyi.

Cahil asıl sensin bak direkt önyargılı olarak bir cümle kurmuşsun konuda kaç kere birim dedim zaten ülke parasını kendi içinde değerlendirmek lazım dedim ama sen anlamak istediğini anlamışsın.
Adalet sistemi? Tecavüzcüleri serbest bırakırlar hükümeti eleştireni içeriye alırlar. Avrupa bizden 10 kat daha iyi.
Ekonomi hakkında konuşmuyor muyduk zaten yanlış anladılar ben dedim ki çok hata yapıyorlar ama en azından bir şeyler yapıyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…