Ekonomimiz ne durumda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
8-10 sene önce alım gücü benim hesaplarıma göre tam 2 kat daha yüksekti. Şöyle ki; 2012-2013 olması lazım (Dolar 2 TL seviyesinde) öğrenci olarak adını unuttuğum bir giyim mağazasında part-time iş başvurusunda bulunmuştum 850 TL teklif etmişlerdi, Vatan Bilgisayar ise depolarında full time 1250 TL maaş önermişti. Bugün full time için asgari ücret, part time için 1500 TL alırsın en fazla. Dolar bazında maaşın yarı yarıya düşmüş, e ithal ürünleri de alırken bu ana etken oluyor.

Kısaca 8-10 sene önce bir öğrenci $400-500 bandında asgari ücrete talim etmeden iş bulabilirken bugün $250-300'e düştü bu miktar. Asgari ücret, yıllar içerisinde özel sektör maaşlarını yuttu. Eminim kimse "biz 1000 Euro asgari ücret istiyoruz" demiyordur. Alım gücü eski seviyesine çıksa yine yeterli.

Siz yazıyı okuduğunuza emin misiniz? Başlığı okuyup konuya atlayanlardan nefret ediyorum.
arkadaşlar bakın elektronik ve araç piyasası dışında diyorum bunlardan ben de çok yakınıyorum.

Karnınız doyuyorsa, ay sonunu getirebiliyorsanız ekonomi sizin için iyi durumdadır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…