Ekonomimiz ne durumda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gençlerimizin çoğu bakın yemin ediyorum bilgisayar, telefon alamıyor diye muhalif oluyor.

Ne dediğin belli olmuyor senin de.

Screenshot_14.png

Bu ülke, hakkında idam fermanı olan ve elinde yalnızca 1 adet silahlı ordu bulunan Mustafa Kemal'ler gördü. Bu ülke onların emaneti. Bu kadar değersizleşmemeli, yozlaşmamalıydık. İlimden, demokrasiden, cumhuriyetten bu kadar uzaklaşmamalıydık. Türk lirasının bu kadar değersiz oluşu, Türk halkının bu kadar alım gücü düşük, ekonomik darlıkta ve refah seviyesi aşağıda yaşayışı tek benim mi canımı yakıyor? Biz bunları haketmedik...
Üretim yok anlayın şunu. Üretim yok yani baya yok. Zamanında da yapmadılar üretimi şuan cabası. Üretim yapan bir kaç firma var onlar harici hiç üretim yok. 0 teknolojik üretim var ülke de.

Üretim yok anlayın şunu. Üretim yok yani baya yok. Zamanında da yapmadılar üretimi şuan cabası. Üretim yapan bir kaç firma var onlar harici hiç üretim yok. 0 teknolojik üretim var ülke de.
Üretimi yapan firmalar da ne yazık ki farklı yabancı firmaların isim haklarıyla, onların ürünlerini üretiyor. Fabrika, firma ve şirket masrafları çok yüksek. Yerel para birimi değersiz. (Enflasyon.) Dolara bağlı olduğumuz sürece doların ve diğer kurların her yükselişinde firma masrafları biraz daha artacak ve faizle kuru tutmaya çalıştığımız sürece yabancı yerli tüm yatırımcılar TL'den kaçacak. Dolar kısa vadede düşse dahi faiz enflasyonun altına inerse tüm yatırımcılar kaçar. Faizle kur tutulmaz. Üretimle, makro reformlarla tutulur. Fakat yeni gelen Lütfi Elvan bey de mikro reformlarla ilerleyeceğini söyledi. Ne yazık ki olmayacak gibi... Hayırlısı diyelim.

Arkadaşlar merhaba ben direkt konuya geçeyim. Ya ben ülkemin gencinden de cahil amcasından da nefret
Kardeşim bi konuya yazmışsın 1000 birime alıyoruz bizi bu hale getirenler utansız bir konuya lgs yüzdeliğini yazmışsın profildede 20 yaşında yazıyor ve gençler diyorsun aklım almıyor

dwq.png

Dosya Ekleri

• qw.png
    qw.png
    24,9 KB · Görüntüleme: 86
  • s.png
    s.png
    13,9 KB · Görüntüleme: 99
Ne bileyim kardeşim. Açmayın artık şöyle konular. Tamam ekonomi kötü anladık, böyle konu açarak düzelmiyor ekonomi.

"lA aRgaDaş dOrü söYlüyoR aLaManyaDa ekMeh buLamıYoz yeHeniM geLmeYin aC kalDık Türkiye'min caNına YaniM kUrUlu düZEniMiZ oLmASA gEliRdiK vaTAnıMıZı özlEdiH biliYonNu aNCa yAzıN taDiLe geLebilüZ."

Gençlerimizin çoğu bakın yemin ediyorum bilgisayar, telefon alamıyor diye muhalif oluyor ha kendisinin de bir vasfı yok aslında üniversite mezunlarının kaçı vasıflı Allah aşkına kendilerini de bir şey sanıyorlar ya zeka desen yok bilgi desen yok çalışma desen yok bu adamdan ülkene hayır ne?
Yalnızca bu kısma katılıyorum.

Eskiden kuruş birimine aldığımız bira, şuan kaç lira oldu tahmin dahi edemiyorum.
Millet içmeye bile bulamıyor gelmiş yurtdışını beğenmiyorsun.
Ayrıca meyve suyu 4-5 birim vs. değil.
Senin bahsettiğin olsa olsa Çek Cumhuriyeti'dir.
Orada da zaten para birimi değişik.
Bir hamburgere avuç dolusu bozuk para verdiğimi hatırlıyorum.;

Haklı olduğun tek konu ise, üretim yapmadığımız gerçeği.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı