Merkezi atamada mülakat yoktur. Diğer atamalarda vardır.Memurlar için bildiğim kadarıyla bir mülakat oluyor atanmadan önce bu EKPSS engelli bireyler için de geçerli mi?
Normalde 2 yıl geçerli oluyor. Yani bir sonraki KPSS dönemine kadar. EKPSS ise 4 yıl geçerli. Yani doğru biliyorsun.EKPSS puani kaç yıl geçerlidir 4 yıl diye biliyorum doğru mu?
Merkezi atamada mülakat yoktur. Diğer atamalarda vardır.
Normalde 2 yıl geçerli oluyor. Yani bir sonraki KPSS dönemine kadar. EKPSS ise 4 yıl geçerli. Yani doğru biliyorsun.
Ortaöğretim ile düz memur olmak çok zordur. Mezun olmadan Önlisans girmende bir sakınca yok. Ben olsam Önlisans girerdim. Atamaları daha iyi sonuçta.Hocam tavsiyeniz nedir sizce önlisansdan mı yoksa ortaöğretimden mi girmek daha mantıklı olur ama önlisanstan girersem mezun olmamış olacağım o süreçte ortaöğretim EKPSS girip güzel bir puan yapabilirsem düz memur olabilir miyim?
Ortaöğretim ile düz memur olmak çok zordur. Mezun olmadan ön lisans girmende bir sakınca yok. Ben olsam ön lisans girerdim. Atamaları daha iyi sonuçta.
Konu olarak fark yok. Zorluk olarak ta çok fark olduğunu düşünmüyorum. Her KPSS'yi farklı kişiler hazırladığından sınavın zorluğu soruları hazırlayanların inisiyatifine kalmış.Ama konuları da ona göre daha zordur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.