Toplama bilgisayar mı yoksa hazır sistem mi daha mantıklı?

Brokol_61

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese biliyorum bu konu çok fazla kez açıldı ancak malum ekonomiden dolayı sürekli fiyatlar değişmekte ve 35K bütçemle sadece Gaming kasa alacağım. Bilgisayar parçaları markalar hakkında bilgiye sahibim, tek başıma bilgisayar toplayabilirim ancak hazır sistemler daha mı ucuza geliyor pek anlamış değilim. Hazır sistemlerin fiyatları ucuz gibi görünse de gördüğüm eksik ekran kartı, işlemci gibi özelliklere abanıp SSD gibi kasa gibi RAM'ler gibi parçaların özelliklerinin aşırı düşük olması. Adını hiç duymadığım markalar satılmakta. Sizce şu anki piyasaya göre kendim toplasam mı daha mantıklı hazır sistem alsam mı daha mantıklı? Tavsiye ettiğiniz hazır sistem varsa ve fiyatı toplamalara göre uygunsa paylaşır mısınız?

Selamlar herkese biliyorum bu konu çok fazla kez açıldı ancak malum ekonomiden dolayı sürekli fiyatlar değişmekte ve 35k bütçemle sadece Gaming kasa alacağım. Bilgisayar parçaları markalar hakkında bilgiye sahibim, tek başıma bilgisayar toplayabilirim ancak hazır sistemler daha mı ucuza geliyor pek anlamış değilim. Hazır sistemlerin fiyatları ucuz gibi görünse de gördüğüm eksik ekran kartı, işlemci gibi özelliklere abanıp SSD gibi kasa gibi RAM'ler gibi parçaların özelliklerinin aşırı düşük olması. Adını hiç duymadığım markalar satılmakta. Sizce şu anki piyasaya göre kendim toplasam mı daha mantıklı hazır sistem alsam mı daha mantıklı? Tavsiye ettiğiniz hazır sistem varsa ve fiyatı toplamalara göre uygunsa paylaşır mısınız?

Elle toplanırsa daha ucuza geliyor bazı hazır sistem istisnaları oluyor ucuzluk anlamında ama senin dizdiğin fiyattaki kasa ile hazır sistem arasında marka ve kalite farkı oluyor genelde hazır sistemlerin parçaları daha düsük kalite oluyor senin dizdiğine kıyasla.

Elle toplanırsa daha ucuza geliyor bazı hazır sistem istisnaları oluyor ucuzluk anlamında ama senin dizdiğin fiyattaki kasa ile hazır sistem arasında marka ve kalite farkı oluyor genelde hazır sistemlerin parçaları daha düsük kalite oluyor senin dizdiğine kıyasla.

Selamlar herkese biliyorum bu konu çok fazla kez açıldı ancak malum ekonomiden dolayı sürekli fiyatlar değişmekte ve 35k bütçemle sadece Gaming kasa alacağım. Bilgisayar parçaları markalar hakkında bilgiye sahibim, tek başıma bilgisayar toplayabilirim ancak hazır sistemler daha mı ucuza geliyor pek anlamış değilim. Hazır sistemlerin fiyatları ucuz gibi görünse de gördüğüm eksik ekran kartı, işlemci gibi özelliklere abanıp SSD gibi kasa gibi RAM'ler gibi parçaların özelliklerinin aşırı düşük olması. Adını hiç duymadığım markalar satılmakta. Sizce şu anki piyasaya göre kendim toplasam mı daha mantıklı hazır sistem alsam mı daha mantıklı? Tavsiye ettiğiniz hazır sistem varsa ve fiyatı toplamalara göre uygunsa paylaşır mısınız?

Hocam bütçenniz düşük zaten PC'yi dizsenizde o PC'ye pek bir şey olmaz ama tabii ki de bütçe daha fazla olsa toplamak daha mantıklı ki zaten hazır sistemlerin çoğu markalarla anlaşmalı yapılmakta size garanti olarak hazır sistem lazım.

Toplama sistem için donanım uyumlukları gibi konulara hakim olmanız lazım bana göre hazır sistem en iyisi İncehesap tercih ederim benden oradan ahzır sistem aldım sadece ekran kartı takılı olmadan geliyor

Toplamak daha iyi ama sürekli indirim takip ediyor olmanız lazımki bir mantığı olsun bileşenler hakkındada bilgi sahibi olmanızda fayda var.

Toplama sistem için donanım uyumlukları gibi konulara hakim olmanız lazım bana göre hazır sistem en iyisi İncehesap tercih ederim benden oradan ahzır sistem aldım sadece ekran kartı takılı olmadan geliyor
hepsine hakimim hocam bilgim var sadece fiyatları uzun zamandır takip etmiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı