Ekran 240Hz ancak Windows'ta 144Hz üzeri Hz yok

shulatzotr

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Spor Bilimi Öğrencisi
C'ye temiz format atıp kurulumu yapıp bütün sürücüleri eksiksiz yükledim. İlk baktığım şey Windows'un 240Hz'i verip vermediğiydi. Ekran ayarım 240Hz Windows ayarımda 240 Hz'di, sonradan aklıma takılıp tekrar baktığımda Windows'un 144Hz verdiğini gördüm. Ekranım ViewSonic XG-2530 modeli. Formattan önce 240Hz'i Windows veriyordu ama şu an 144Hz üzerini hiçbir çözünürlükte alamıyorum. Ekran kartı sürücülerini DDU ile silip tekrar kurdum. Monitörüm de güncel. Şu an hala 240Hz alamıyorum. Çözümünü bilen bakabilir mi?

Ekran kartı ayarlarların dan 240Hz ye alabilirsin Nvidia kontrol panelin den.

ViewSonic XG-2530 monitörün kendi sürücülerini yükler misiniz. Bir de öyle deneyin. Şu an generic de kalmış.
tam olarak nasıl oluyor o? Generic ve sürücü felan biraz detay verebilir misin

tam olarak nasıl oluyor o? Generic ve sürücü felan biraz detay verebilir misin

Anladığım kadarıyla monitörünüzün sitesi burası. Buradan işletim sisteminize uygun sürücüyü indirip yükleyin. Yükledikten sonra yolladığınız görsellerde Generic PnP Monitor başlığı değişecektir. Ondan sonra HZ ayarlarına bakabilirsiniz. Umarım bu şekilde çözersiniz.

konuyu açan kişi ben değilim, şahsen Asus ROG Strix XG248Q 240Hz monitor kullanıyorum. Senin yorumunu görünce acaba benimdemi bir yazılım kurmam gerekiyor diye merak ettim. Bende herhangi bir sorun yok ama yinede Driver kurmak iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…