Ekran 240Hz ancak Windows'ta 144Hz üzeri Hz yok

konuyu açan kişi ben değilim, şahsen Asus ROG Strix XG248Q 240Hz monitor kullanıyorum. Senin yorumunu görünce acaba benimdemi bir yazılım kurmam gerekiyor diye merak ettim. Bende herhangi bir sorun yok ama yinede Driver kurmak iyidir.

:) Haklısınız birden sorunuza odaklanınca konu sahibi yazdı diye gözümden o detay kaçmış. Kusura bakmayın lütfen.

Rıca ederim. Peki dediğim gibi acaba bu monitor için (XG248Q) driver vs mevcut mu? :)

Görseldeki gibi bir şeyler çıkıyor. Sürücü olarak yok gibi yada ben göremiyorum. Belki bu uygulamayı kurunca sürücüyü de yüklüyordur. Deneyin isterseniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_27.png
    Screenshot_27.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 313
Anladığım kadarıyla monitörünüzün sitesi burası. Buradan işletim sisteminize uygun sürücüyü indirip yükleyin. Yükledikten sonra yolladığınız görsellerde Generic PnP Monitor başlığı değişecektir. Ondan sonra HZ ayarlarına bakabilirsiniz. Umarım bu şekilde çözersiniz.

Dediğiniz gibi kurdum, Hatta Generici kaldırıp kurdum bilgisayarı kapatıp açtım hala Generic olarak görünüyor

Dediğiniz gibi kurdum, Hatta Generici kaldırıp kurdum bilgisayarı kapatıp açtım hala Generic olarak görünüyor

Hangisini kurdunuz ? Birde unsigned olanı kurup deneyebilirsiniz. Benim monitörde kurunca görseldeki gibi monitörün ismi yazıyor. Aynı monitöre sahip değiliz. Ama belki başka şekilde sürücüyü kurmak lazım bilemiyorum.

Yaptığınızı söylemişsiniz ama yine de yazayım bir yorumda şöyle denilmiş.

Önemli not. Ürünü aldınız Windows ayarlarında 240 hz göremiyorsunuz. En fazla 144 görebiliyorsunuz. ekranın altındaki tuşlardan geçerli görüntü modunu 240hz yapın ve display port 1.1 özelliğini kapattıktan sonra display port 1.2 aktif oluyor ve windows özelliklerinde 240hz yi görebiliyorsunuz. 1 ay boyunca 144hz de oynadım.

Şu ayarı yaptınız mı peki ? Display Port 1.2 olmalıymış.

Dosya Ekleri

• Screenshot_33.png
    Screenshot_33.png
    11,2 KB · Görüntüleme: 305
  • Screenshot_32.png
    Screenshot_32.png
    8,7 KB · Görüntüleme: 274
  • Screenshot_34.png
    Screenshot_34.png
    16,7 KB · Görüntüleme: 298
Son düzenleme:
Hangisini kurdunuz ? Birde unsigned olanı kurup deneyebilirsiniz. Benim monitörde kurunca görseldeki gibi monitörün ismi yazıyor. Aynı monitöre sahip değiliz. Ama belki başka şekilde sürücüyü kurmak lazım bilemiyorum.

Yaptığınızı söylemişsiniz ama yine de yazayım bir yorumda şöyle denilmiş.

Önemli not. Ürünü aldınız Windows ayarlarında 240 hz göremiyorsunuz. En fazla 144 görebiliyorsunuz. ekranın altındaki tuşlardan geçerli görüntü modunu 240hz yapın ve display port 1.1 özelliğini kapattıktan sonra display port 1.2 aktif oluyor ve windows özelliklerinde 240hz yi görebiliyorsunuz. 1 ay boyunca 144hz de oynadım.

Şu ayarı yaptınız mı peki ? Display Port 1.2 olmalıymış.
Windows 10 x64 olanı kurdum.
Display port 1.1 açıktı bende.
Çok teşekkür ederim display port 1.2 takılı olduğunu biliyordum ama 1.1 olayı kafamı karıştırdı bende açmıştım. kapatınca ayar geldi.
.
Ek Açıklama 2019-11-02 200115.png

Windows 10 x64 olanı kurdum.
Display port 1.1 açıktı bende.
Çok teşekkür ederim display port 1.2 takılı olduğunu biliyordum ama 1.1 olayı kafamı karıştırdı bende açmıştım. kapatınca ayar geldi.
.Eki Görüntüle 455090
Bu arada, G-Sync compatible kullanıyor musun? bendede RTX 2070 var ve XG248Q 240hz ( g sync compatible ) monitor kullanmaktayım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı