Çözüldü Ekran alıntısı aracı olmadan ekran görüntüsü almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xSantreas

Hectopat
Arkadaşlar prtsc tuşuna bastığımda eskiden ekran görüntüsünü direkt alıyordu ancak bugün denediğimde ekran alıntısı aracı açılmaya başladı. Benim istediğim direkt bu açılmadan alsın. Bunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunumu çözdüm yorumlarınız için teşekkürler.
Erişebilirlik > Klavye
Ekran alıntılamayı açmak için Print screen tuşunu kullanın ayarını kapalı yapıp bilgisayarı yeniden başlattım sorunum çözüldü.
Win + Prtsc > Direk masaüstünü komple ekran görüntüsünü alır ve C:\Users\PC Adı\Pictures\Screenshots dizinine otomatikman kaydeder.

Ekran Alıntısı Aracı ayarlarına girip "Düzenlenmiş ekran görüntülerini kaydetmeyi isteyin" butonuna basarsanız, Prtsc tuşuna tıklayıp istediğiniz yerin ekran görüntüsünü aldığınız zaman otomatikman Screenshots klasörüne kaydeder.

1683276893596.png

Alt + Win + Prtsc ekran görüntüsünü Xbox arayüzünden düzenleyebilirsiniz. Erişmek için Win + G.

Win + Shift + Prtsc
aslında bu direk Windows Alıntısı Aracı'nı kullanıyor fakat ayarlardan Prtsc tuşunu Windows Alıntısı Aracı olarak kullanın seçeneğini seçtiğiniz zaman sadece Prtsc tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Bu özelliği kapatıp ve ya açmak için Erişilebilirlik > Klavye bölümünden Ekran alıntılamayı açmak için Print screen tuşunu kullan butonunu kapatıp veya açabilirsiniz.

1683277251045.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı