Ekran çözünürlüğü yükseltme

mahmut's

Hectopat
Merhaba, yeni bir notebook aldım. İçinde iki adet ekran kartı mevcut. Birisi dahili, (Intel(R) HD Graphics 5500) diğeri harici (AMD Radeon R5 M330). Cihazın ekran kartları dahil olmak üzere tüm sürücüleri kurulu ve güncel fakat ekran çözünürlüğüm 1366x768 ve daha yüksek çözünürlük sağlayamıyorum. Uzun yıllar yüksek çözünürlüklü ekran kullandığım için bu çözünürlük beni çok rahatsız ediyor, bilgisayarı kırıp atacağım yani, o dereceye geldi artık.

Intel'in grafik denetim panelinden özel çözünürlük ile çözünürlüğü arttırmaya çalışıyorum fakat sonuç alamıyorum. Yardımcı olur musunuz, farklı bir şey yapmam gerekiyor mu? Kullanmak istediğim çözünürlük: 1920x1080

Cihaz özellikleri:

Aygıt yöneticisi

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekranın verebileceği en fazla o kadarmış. Fakat küçük bir araştırma ile özel çözünürlük sağlamaya yarayan programlar bulabilirsiniz.

Maksimum çözünürlükten dışarı çıkamazsınız.

AMD üzerinden yapmanız gerekiyor. Benim Monitörüm 1080P fakat 4K ya kadar çözünürlük ekleyebiliyorum. Desteklenmeyen çözünürlüklere izin ver diye bir seçenek olması lazım. Buradan ekran HZ oranını da arttırabilirsiniz. Tabi panele bağlı bu.

Kullandiginiz notebooktaki panelin cozunurlugu ile kisitli o. Paneli degistirmeniz gerekli fazlasi icin. Kendi kullandigim Lenovo notebookta paneli kirinca FHD panel takmistim. Tabii hem boyut hem baglanti turu ayni olmali, montaji yapacak kisinin ayrintili bilgi sahibi olmasi gerekli.

Malesef öyle bişey mümkün değil panelinizde 1080p için yeterli piksel bulunmuyor.

Ekrandaki piksel sayısı belli, bunun üstüne çıkamazsınız. Şöyle düşünün bir tane lambanız var, bunun yarısını yakıp yarısını yakmamak mümkün mü? Hayır. OLED ekranlar için led, LCD ekranlar için de sıvı kristaller kullanılıyor, lamba dememin sebebi anlamanın kolay olması. Çözünürlüğü düşürebilirsiniz. Aynı anda 4 lambayı aynı şekilde yakıp söndürebilirsiniz. Fakat bir lambanın 4'te birini yakayım, kalanını söndüreyim yapamazsınız.
Dolayısıyla mümkün değil, programlara güvenmeyin. Bu tarz olmayacak vaatler sunan programlar genellikle virüs oluyor.
Bir de DSR ve VSR teknolojileri var ancak bunlar yüksek çözünürlükte görüntü üretip çözünürlüğü tekrar düşürme işini yapıyorlar, ekranın çözünürlüğünü yükseltmiyorlar.

AMD ekran ayarlarında Super Resolution diye bir kısım var. Eğer sende de varsa o ayarı açık yap. Daha sonra masaüstünde görüntü ayarlarından diğer çözünürlükler açılacaktır. (Vega 64 ekran kartımla 2K monitörümü 4K yapıp oyun oynuyorum. )

2. Yöntem ise Laptobun ekranını değiştirmek. Benim 1920x1080 ekran bozuldu mesela daha ucuz olduğu için senin ekrandan taktırdım. Çünkü internet vs de kullanıyordum bir de oğlum çizgifilm izliyor. Sen de tam tersini yaptırabilirsin. Laptobun marka ve modelini girersen google da Full HD ekran bulabilirsin sonra bir bilgisayarcıda taktır veya aç kendin tak. Pin sayısı önemli ama.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…