Ekran kararıp tekrar açılıyor

Arkadaşlar merhaba. Aynı durum bende de var ama ciddi olacağını hiç düşünmedim. Ekranım eski 12 yıllık falan, kasam yeni 1060 6GB kullanıyorum. Ekranımın sadece VGA girişi var ve bu sebeple dönüştürücü kullanıp görüntü aliyorum. Ekranın kapanıp açılmasını ekranımın eski olmasına ve dönüştürücü kullanmama bağladım ve ekran kartımdan hiç şüphelenmedim. Siz ne tavsiye edersiniz? Içime kurt düştü.

Arkadaşlar merhaba. Aynı durum bende de var ama ciddi olacağını hiç düşünmedim. Ekranım eski 12 yıllık falan, kasam yeni 1060 6GB kullanıyorum. Ekranımın sadece VGA girişi var ve bu sebeple dönüştürücü kullanıp görüntü aliyorum. Ekranın kapanıp açılmasını ekranımın eski olmasına ve dönüştürücü kullanmama bağladım ve ekran kartımdan hiç şüphelenmedim. Siz ne tavsiye edersiniz? Içime kurt düştü.
Bende sorunun kaynağını bulabilsem çözüme ulaşmaya çalışacağım ama deneyebileceğim ekipman yok. Bu aralar çok fazla oluyor bende, voltaj düşüklüğünden, ekran kartından, ekrandan yada yazılımsal sorunlardan dolayı olabileceğini söylüyorlar.

İyi günler, ekran 2-3 aydır boştayken bile birkaç saniyeliğine kararıp tekrar açılıyor. Güç ışığı yanmaya devam ediyor, sadece görüntü gidip geliyor. Bu sorun bazı günler hiç gerçekleşmiyor, birkaç gündür çok sık gerçekleşmeye başladı. Ekran kartı sürücüsü güncel. Kabloları da kontrol ettim. Sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

Sistem yaklaşık 3 aylık, ekran 2. el 3 senelik. İlk bilgisayar toplama deneyimimdi, buradan edindiğim bilgiler sayesinde montajı kendim yaptım.

Ekran: Asus VX238
Ekran kartı: Galax GTX 1060 6GB OC
Anakart: Msi B360M Gaming Plus
İşlemci: İ5 8400
RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz
Kasa: Thermaltake View 27
Benimki sadece tahmin Monitörün miyadı doluyor gibi hani eski Televizyonlarda tüpü az kaldı derlerdi ona benzettim

Aynı sorunu ben de yaşamaya başladım önce PSU dan sandım gittim daha güçlü bir PSU aldım değişen bir şey olmadı. Ama sanırım voltaj düşüklüğü sebep. Çünkü bu kararıp kapanmalar genelde akşam saatlerinde ve tatil günlerinde yoğunlaşıyor. Mesela geceleyin 2 3 gibi hiç olmuyor. Elektrikten anlayan arkadaşlar topraklamayı ölç dediler iş yerinden gerekli ekipmanla ölçüm yapacağım eğer voltaj düşüklüğü ana sorun ise voltaj regülatörü alacağım

Aynı sorunu yaşıyorum. Bu konuda yıllar önce sorun yaşadığını belirtenler eğer bu mesajı görüyorlarsa yardımcı olabilirler mi ? Kaç gündür uğraşıyorum halledemedim format da attım bir işe yaramadı. Ekran bazen kararıp geri geliyor veya seste bozulmalar oluyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı