Ekran karıncalanması monitörden mi yoksa GPU'dan mı kaynaklanır?

Beysonerrx

Hectopat
Daha fazla  
Bazen oynarken 2 saniyelik kesinti oluyordu az önce ardı ardına bayağı oldu sorun monitorde midir? GPU mu?

IMG_4557.jpeg

Böyle bir görüntü çoğunlukla monitörden kaynaklanır içindeki kablılar veya VGA kablosu arızalıdır ya da içindekiler gevşevşemiştir eskiden dandik bir tabletim vardı ekran kablosu ne zaman gevşese hep bu görüntü geliyordu tecrübem ondandır yoksa başka bir şey varsa yazarlar.

Bu kablodan dolayı olma ihtimali yüksek, kabloyu bir değiştir olmaz ise ekran kartını çıkartıp bir görüntü al ona göre bakalım.

Bazen oynarken 2 saniyelik kesinti oluyordu az önce ardı ardına bayağı oldu sorun monitorde midir? GPU mu?

Eki Görüntüle 2446399
HDMI to VGA dönüştürücü kullanıyorsanız temassızlık sonucu oluyor olabilir. Bende de arada oluyordu ama döüştürücüdeki VGA için olan vidaya benzer yeri sıkıştırdım, sorun yok.

Aynısı bende de oluyordu sorunu VGA kablosunu değiştirince çözmüştüm.

HDMI to VGA dönüştürücü kullanıyorsanız temassızlık sonucu oluyor olabilir. Bende de arada oluyordu ama döüştürücüdeki VGA için olan vidaya benzer yeri sıkıştırdım, sorun yok.
1742063256472.png
Bahsettiğim yer işaretlediğim kısımlar. Dönüştürücü monitöre takılınca vida gibi dikkatlice çevirin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı