Ekran Kartı 100 Isınma Sorunu

qwerty.123

Hectopat
Son birkaç haftadır ekran kartıyla ilgili bir sıkıntım var. Sistem boştayken ekran kartının fanları %50'de çalışırken sıcaklık 69 dereceye kadar yükseliyor. Fanı %51 yapıyorum sıcaklık düşüp normal düzeye ( 40 - 45 derece ) gelmeye başlıyor.

Fazla önemsemiyordum ta ki dün akşam Battlefield 3 oynarken 105 dereceyi görene kadar. Birden oyun kasmaya başladı. Sıcaklık değerlerine baktım. 105 dereceye gelmiş. Geri düşürdüm oyundan çıkarak. Sonrada ekran kartının GPU hızı 400 MHz frekansına düştü. Sistemi yeniden başlattım. 1040 MHz'de kullanmaya devam ettim. Oyunu tekrar açtım maksimum 69 derece ile oynamaya devam ettim.

Bugün İnsurgency oynarken yine aynı sorunu yaşadım. Ekran kartı 100 derecenin üstüne çıktı ve aynı aşamaları yaşadım. Normalde ekran kartı tam yük altında saatlerce oynasam da 72 dereceyi geçmiyor.

Bunun nedeni nedir. İnternette biraz araştırdım. Çoğu kişi virüs vs. demiş fakat ne olduğunu tam bulamadım. Aynı sorunu daha önce yaşamış ya da çözümünü bilen birisi vardır diye umuyorum. Format da atmak istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını bu şekilde sıcaklık-fan hızı şeklinde ayarlayıp tekrar denermisin
jBGMDn.png

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı