Ekran kartı %100 kullanım zarar verir mi?

serdarrrr4r

Picopat
Katılım
5 Ocak 2024
Mesajlar
392
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dakar desert oynayınca ekran kartım fotodaki değerler gibi oluyor zarar verir mi?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-03-22 210354.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-22 210354.png
    46 KB · Görüntüleme: 45
Ekran kartının %98 ve üzeri civarlarında kullanılması karttan tam verim aldığınızı gösterir ve zararlı bir şey değildir. Darboğaz yaşamıyorsunuz sistemi tam anlamıyla kullanıyorsunuz demektir. İyi bir şeydir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerleri önemli. 65-70 derecelerde kaldığı sürece sorun olmaz.
85’e kadar bana mısın demez ekran kartları.

Bazı oyunlarda %40 falan kullanıyor ve 60 70 alıyor neden olabilir?
Her oyun ekran kartını yoracak kadar ağır olmayabilir. Bu oyunların haricindeki oyunlarda ekran kartı kullanımı düşük, işlemci kullanımı yüksekse işlemci yetişemiyor demektir. Mümkün mertebe yüksek çözünürlük ve yüksek ayarlarda FPS’yi baltalamadan kartı tam yüke sokmak gerekir ki işlemcinin yükü azalsın kart tam kullanılsın.
 
%50'sini kullanmak için almadınız herhalde 😁 gerektiği zaman tabii %100 kullanacak.

Şaka bir yana uzun süre boyunca çok fazla ısınmadığı sürece sorun olmaz.
 
85'e kadar bana mısın demez ekran kartları.

Her oyun ekran kartını yoracak kadar ağır olmayabilir. Bu oyunların haricindeki oyunlarda ekran kartı kullanımı düşük, işlemci kullanımı yüksekse işlemci yetişemiyor demektir. Mümkün mertebe yüksek çözünürlük ve yüksek ayarlarda FPS'yi baltalamadan kartı tam yüke sokmak gerekir ki işlemcinin yükü azalsın kart tam kullanılsın.

Şöyle anlatayım işlemci %40 ekran kartı %45-50 civari 1080p de high ayarlar ama FPS'im 70 falan ve bazen droplar giriyor.
 
Evet verir. Sürekli tam yükte çalışması kısa vadede olmasa da uzun vadede kartin ömründen yer. Mining yapılan ekran kartları devamli olarak % 100 de çalışıyor. Ve en çok arızayı onlar veriyor. Aynı şey oyun içinde geçerli. Bu yüzden acik dünya oyunlarinda FPS kisitlayarak karta yük bindirmeyi azaltın ve ömrümü uzatin.
 
Evet verir. Sürekli tam yükte çalışması kısa vadede olmasa da uzun vadede kartin ömründen yer.
Yok öyle bir şey. Ekran kartları çalışsın oyun oynatsın diye üretiliyor. Macunu kurur, sıcaklığı artar ama performans düşmez. Performans düşmesi dediğiniz şey, oynadığınız oyunlara zamanla gelen güncellemeler nedeniyle kartın artık eski performansını vermemesi. Yeni çıkan oyunlarda cabası. Sürekli tam yükte çalışsın ekran kartı, bakımları yapıldığı sürece bir problem olmaz.
 

Geri
Yukarı