Ekran Kartı: Asus AMD Radeon R9 390 8G Vs. MSI Nvidia GTX 970 4G

Hangisini almalıyım?

• Oy verenlerin toplamı
    23
Arkadaşlar tabii hiçbirimiz geleceği görüp fiyatları nokta atışı olarak söyleyemeyiz, fakat 1800 seviyelerine çıkmayacaktır. 1500tl civarında olur. Unutmayalım performansa göre fiyatlandırma yapmak şuan için pek iyi bir mantık değil. Çünkü her iki tarafta da dev bir sıçrayış bekleniyor. Eğer performansa göre fiyatlanır ise alamazdık :D Zaten 379 dolar gibi bir fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yani 1500-1600 den yukarı çıkamaz.

Herkesin istediği bu fakat dolar 3 lira üzerine çıkarsa olacaklar malum. Ben 1800 TL'den gireceği düşüncesindeyim tabii ki referans 1500 TL olabilir ama benim bahsettiğim gaming modeller 1800'den aşağı olacağını sanmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbiri. Ekran kartı almak için yanlış zaman. Az bekle Gtx 1070 ya da R9 490'a yönelirsin.
1080p için 970 de iyi fakat ilerleyen yıllarda 4gb vram' i yetmeyecektir, ultra yerine highda oynarsınız yani bazı oyunları ama şimdi sorun çıkardığı fazla oyun yok. Yeni mimari çıkmışken eskiyi de almak pek mantıklı değil ama gtx 970 1300 tl civarlarındayken 1070 dolar kuru yüzünden tr' ye 1800 1700 tlden giriş yapacaktır en az. Bütçeniz yeterse 1070' in gaming modelini alın eğer yetmiyorsa ya gtx 970 ya da oyunlarda daha iyi performans gösteren r9 390 almanızı öneririm.
Merhaba kardeşim peki 970 alırsam kaç sene sonra değiştirme ihtiyacı duyarım 5 yıl ultrada açamam heralde ve i7 6700 işlemcim var aynı şekilde işlemcide mi 5 yıl sonra değiştirme ihtiyacı duyarım.

Ben şahsen referans alıp da ileride üzerine soğutma takmayla uğraşamam, aldın mı gaming model almak gerek. Referans 1000tl bile olsa ben almam yani o derece. Sonradan hüsran oluyor.

Merhaba kardeşim peki 970 alırsam kaç sene sonra değiştirme ihtiyacı duyarım 5 yıl ultrada açamam heralde ve i7 6700 işlemcim var aynı şekilde işlemcide mi 5 yıl sonra değiştirme ihtiyacı duyarım.

İşlemciyi değiştirme ihtiyacı duymazsın, sağlam bir işlemci. Ekran kartını da msaa gibi üst düzey ayarları kapayarak ya ultra ya da high da oynayabilirsin uzun bir süre fakat yeni çıkan oyunların vram ihtiyacı artıyor. 4gb bir süre sonra yeterli gelmeyecektir ultra için.

Herkesin istediği bu fakat dolar 3 lira üzerine çıkarsa olacaklar malum. Ben 1800 tl den gireceği düşüncesindeyim tabii ki referans 1500 tl olabilir ama benim bahsettiğim gaming modeller 1800' den aşağı olacağını sanmam.
Şu anda amazonda 370 dolarlık Msi GTX 970 ülkemizde 1300-1400 arası, bunu göz önüne alarak konuştum. Fakat sizin dediğiniz de muhtemeldir. Yine de o seviyelere çıkması pek inandırıcı gelmiyor bana (öyle olsa bile ilk 1 ay öyle olur)

Şu anda amazonda 370 dolarlık msi gtx 970 ülkemizde 1300-1400 arası, bunu göz önüne alarak konuştum. Fakat sizin dediğiniz de muhtemeldir. Yine de o seviyelere çıkması pek inandırıcı gelmiyor bana (öyle olsa bile ilk 1 ay öyle olur)

Kartlar zaten kapış kapış edilecek o yüzden ucuz bir fiyattan çıkarmazlar, zaten ülkemiz şartları herkesin malumu. 1500 TL'ye referans çıktı diyelim, gaming modeller +200, 300 tl üzerine katılarak satılıyor, bunu da hesaba katmak gerek.

Kartlar zaten kapış kapış edilecek o yüzden ucuz bir fiyattan çıkarmazlar, zaten ülkemiz şartları herkesin malumu. 1500 TL'ye referans çıktı diyelim, gaming modeller +200, 300 tl üzerine katılarak satılıyor, bunu da hesaba katmak gerek.

Kartın kendisi 1300TL'ye üreticilere gider onlar 200-300TL'ye soğutma ekler. Fakat tabi önceden ne olacağını bilmek mümkün değil, bekleyip göreceğiz.

Hepiniz iyi güzel demişsiniz. Lakin 1080p oynayacağım ve uzun bir süre değişikliğe gitmeyeceğim sistemde. Uzun süreli olacak yani. R9 390 yetmez mi 1080p'de ultra ayarlarda beni kaç yıl taşır?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı