Ekran Kartı Ayrılmış Video Belleği Ne Anlama Gelir?

RedOxygen*

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar S.A öncelikle;
ekran kartımda toplam kullanılabilir vellek 4081 MB yani 4GB ediyor. Ayrılmış video belleği ise 1536MB yani 1.5GB arkadaşlar. Paylaşılan video belleği ise 2545MB 2.5 GB falan arkadaşlar ben oyunda 4GB ekran kartının sadece 1.5 GB'ını kullanabiliyorum sanırım. Bu da bence çok saçma bir şey ben bunu daha fazla kullanabilir miyim? Yardım ederseniz sevirim :) Paylaşılan ne anlama geliyor bide söylerseniz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Paylaşılan yanlış bilmiyorsam sistem belleğinden almak anlamına geliyor. Yani aslında sizin ekran kartı belleğiniz 1500 Mb , ama 4000 Mb olana kadar gerekirse sistem belleğini kullanıyor.
Modern ekran kartları paylaşımsız olur. Sistem belleğini yada donanımını kullanmaz. Bu sayede bellekler arası veri alışverişi hem hızlı hemde daha performanslı gerçekleşir.
Paylaşımlı ekran kartları nispeten eski kartlardır.

Olabilir Mehmet teşekkür ederim cevabın için alırken daha bilgili olsyadım zaten bu bilgisayarı almazdım aslında istediğim çoğu oyunu oynatıyor ama ayarlar medium nadir oyunlarda yükselir bazı oyunlarda low a kadar iner yani

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı