Çözüldü Ekran kartı BIOS bilgilendirme hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sylchasie

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bahsettiğim görsel ektedir. Bu ekrandan sonra BIOS geçmek ister misin istemez misin ekranı sonra da açılış ekranı geliyor.

Arkadaşlar geçenlerde yeni ekran kartı almıştım ve bu benim 3. ekran kartım önceki kullandıklarımda böyle bir bilgilendirme ekranı yokken bu ekran kartında var. Acaba bazı şeyleri yanlış yaptığım için mi böyle bir ekran çıkıyor. Yoksa güncel ekran kartlarında böyle bir uyarı vermesi normal mi? ChatGPT sorduğumda:
Fast boot enabled yap dedi (ne işe yaradığını bilmiyorum)
Post delay time 3 sec >> 0 sec yap dedi (BIOS süresini azaltıyormuş dedi)
Boot logo display disabled yap dedi (anakart markası yerine Windows logosu çıkıyor)
ROM message keep current yap dedi (bu da işe yaramadı)

Sistem;
Galax RTX 4060 - ASUS Prime mk-ıı - AMD Ryzen 5 3600 Pro (sadece ekran kartımı güncelledim diğer parçalar diğer ekran kartlarında da vardı)

Yardımcı olabilecekler için şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• image_2024-09-20_211630793.png
    image_2024-09-20_211630793.png
    451,9 KB · Görüntüleme: 45
Çözüm
Anakart BIOS menüsünden Boot menüye giriniz ve CSM diye bir yer var onu disable yapınca düzelir.
Anakart BIOS menüsünden boot menüye giriniz ve CSM diye bir yer var onu disable yapınca düzelir.

Düzeldi teşekkür ederim hatta BIOS yazı fontum da düzelti ve netleşti. Bunu da takıyordum kafaya sağ olun. Bunun herhangi bir yan etkisi olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı