Ekran Kartı BIOS Kurtarma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gkhn Csn

Kilopat
Daha fazla  
Bundan 1 hafta önce ekran kartımın BIOS'unu güncellemek istedim. Güncelleyip PC'yi açtığımda görüntü alamadım. Attığım BIOS yanlış BIOS'muş, forumlarda okuduğum kadarıyla kör flash yöntemiyle kartımın orijinal BIOS'unu atmam gerekliymiş. Pek beceremedim arkadaşlar, bildiğiniz kartımı yazılımsal olarak çözebilecek İstanbul içinde bir yer var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oldukça basit dediği gibi 10 dakikalık bir işlem, kör şekilde yapmak zorunda değilsin.
Eğer dahili ekran kartın varsa;

Normal GPU’nu çıkart ve BIOS’dan görüntü almak istediğin bileşeni dahili GPU’ya ver iGPU diye geçer genelde.

Ardından bilgisayarı kapat normal GPU’nu tak monitörünü de anakarta bağla.
Aç bilgisayarı ve ekran kartını bir öncekinde nasıl flashladıysan aynı şekilde flashla BİTTİ :)

Eğer dahili ekran kartın yoksa;

Al ekran kartını dahili ekran kartı olan bir bilgisaya ya da ikinci kart olarak takabileceğin bir bilgisayarda aynı işlemleri yap, kör yapmak hem zor hem yorucu hiç gerek yok.

RX480’imin BIOS’unu net şekilde 50+ kez flashlamışımdır.

Ve eğer orijinal BIOS’unu bulmak istiyorsan techpowerup diye bir site var orada tüm ekran kartları ve modellerinin BIOS’ları bulunuyor:) milletin attığı uzun seri numaraları yöntemlere takılma.

3 gün önce mesaj attım.
Dear Sir/Madam:

Please provide us below information.
1. P/N:
2. SKU:
3. Serial number (the serial number should start with A or Z or Q or S on the card box sticker or card back):
4. Why do you need original BIOS? Did you flash non-official BIOS?

Tekrar girdim seri numarasını kutu ve kartın üstündeki numaralar silikti çünkü 3 gün oldu hala bana orjinal BIOS'u gönderecekler. TechPowerUp sitesindeki birçok BIOS düzenlenmiş veya benim kartımın modelindeki indirdim. Oradan 2 tane ATIWinflash attım kartıma denedim. Birinde görüntü silik silikti diğerinde ise ekranın kenarları Windows açılışında bazen sağ ve sol iki tane mavi çizgi.

TechPowerUp sitesindeki bir çok bios düzenlenmiş bios yada benim kartımın modellindeki indirdim ordan 2 tane ATIWinflash attım kartıma denedim birinde görüntü silik silikti diğerinde ise ekrarının kenarları windows açılışında bazen sağ ve sol iki tane mavi çizgi

Düzenlenmemiş sade olanı da olduğuna eminim, biraz daha araştır bence.

Ve WinFlash yerine normal atiflashı kullan.

Son düzenleme:
SAPPHIRE::::Customer Service Center
BIOS seçip seri numarasını gireceksiniz. Güncel BIOS'u gönderirler.

Bilmiyorum demek ile olmuyor neleri yaptığınızı yazacaksınız. Geçerli bir şekilde yanıt vermediğinizde kural dışıdır ceza alırsınız.
Adam bilgim dahilinde olmadan, rastgele, kendi kendine oldu diyor. Nasıl olduğunu bilse neden söylemesin? övbe tövbe. Sen kalkmış yok açıklamak zorundasın, yok kural hatası, yok ceza yersin diyorsun. Bu nasıl bir zihniyet?

Bilmiyorum belki de ilk yanlış BIOS'u attığımda ekran kartı zarar gördü. Belki ondan açılışta söylediğim çizgileri görüyor belki de dediğin o sitedeki BIOS kartın orijinal BIOS'u, kart da zarar görmüş olabilir. Ama ben bi ihtimal Sapphire kendilerinin bana göndereceği BIOS dosyasını bekliyorum bir bakayım diyorum. Atarlarsa belki düzelir o zaman anlayacağım çünkü karttan mı o çizgiler yoksa o siteden indirip attığım BIOS'tan mı. Atiflash'ı kullan diyorsun kardeşim ama o bana komut vererek galiba o bana çok karışık geliyor açarsan anlatırsan nasıl olacağını bir de öyle deneyebilirim. Ben bu şekilde atıyorum çünkü.

Dosya Ekleri

• 6_small-v1529321040.png
    6_small-v1529321040.png
    10,6 KB · Görüntüleme: 132
1-BIOS dosyanı atiflashın olduğu klasöre koy.
2-O klasörün yolunu kopyala üstteki adres çubuğundan.
3-CMD’yi yönetici olarak çalıştır.
4-CMD’ye “cd klasör yolu” şeklinde atiflashın ve BIOS’unun olduğu klasöre gir.
5-“atiflash.exe -f -p 0 biosdosyasıadı.rom” şeklinde yaz ve bitmesini bekle

Bu kadar, AtiWinFlash’tan daha güvebilir bir yol olarak görüyorum.

Yanlış BIOS atman ile zarar göreceğini düşünmüyorum.

An itibariyle kartım kendine gelmiştir programla değilde cmd üzerinden komut vererek yapmak daha sağlıklı. O çizgiler falan artık yok. Deniz örs kardeşim çok sağ ol. Burada da belirteyim başına bu tür olay gelen arkadaşımız Deniz Örs arkadaşımızın verdiği bilgilerden yola çıksın programla değil de komut vererek güncelleyin orijinal BIOS'u. Kardeşim tekrar çok sağ ol.

3 gün önce mesaj attım.

Dear Sir/Madam:

Please provide us below information.
1. P/N:
2. SKU:
3. Serial number (the serial number should start with A or Z or Q or S on the card box sticker or card back):
4. Why do you need original BIOS? Did you flash non-official BIOS?

Tekrar girdim seri numarasını kutu ve kartın üstündeki numaralar silikti çünkü 3 gün oldu hala bana orijinal BIOS'u gönderecekler 3 gündür mesaj atıyorum onlara
TechPowerUp sitesindeki bir çok BIOS düzenlenmiş BIOS yada benim kartımın modelindeki indirdim oradan 2 tane ATIWinflash attım kartıma denedim birinde görüntü silik silikti diğerinde ise ekranın kenarları Windows açılışında bazen sağ ve sol iki tane mavi çizgi.

Size sorulan PN, SKU ve diğer sorulara doğru cevap verdiyseniz mesajı bekleyin farklı BIOS'lar denemeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı