Ekran kartı BIOS'unda sorun olduğu nasıl anlaşılır?

fbekar61

Femtopat
Merhaba arkadaşlar, yaşadığım bazı problemleri çözmek adına ekran kartının BIOS'unu güncellemek istedim. Ekran kartım: PowerColor RX 6800 XT Red Devil modeli. GPU-Z üzerinden BIOS sürümüme baktığımda BIOS numarası gördüğünüz gibi fakat sorun şu:
Sitede ekran kartımın BIOS sürümüne baktığımda, buradaki sürüm benimkinden çok farklı. Bendeki sürüm hatalı mı? Ekran kartını 2. el almıştım. Sizce hiç ellemeyeyim mi yoksa direkt güncelleyeyim mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Screenshot 2025-03-12 013042.png

020.001.000.071.000000 ekran kartımdaki bu bios numarasını aratınca genellikle rx 6950xt bios numarası gördüm benim ekran kartımdaki bios yanlış mı

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2443629
Kartınız PowerColor fakat üzerindeki BIOS sadece Sapphire kartlarda kullanılan bir sürüm, garip. Sonradan BIOS yazılmış olabilir.
ne yapmalıyım sizce

Eki Görüntüle 2443627

Sorun yok.
evet ama benimki sapphire değil

Kartta ne gibi bir sorun var? VBIOS odaklı bakmamalısınız. Kartın BIOS'u ile uğraşmak ileri seviyedir. Ayrıca Sapphire BIOS'u olarak gözükse bile temelde bir sorun oluşturmaması lazım.
oyunlarda dokularda kenar yumuşatmalarda tuhaf bir sorunu var internette hangi çözümleri denersem deniyeyim olmadı chatgbt ye sordum ordanda baktım ettim yok olmuyor bu sorun tüm oyunlarda oluyor ddu ile sildim ettim yok gene fayda etmedi ve vbios güncellemesi belki düzeltir die okudum biraz bakınca kartta başka bios görünce danışmak istedim

açıkcası denemediğim tek bu yöntem kaldı buda olmazsa zaten bunun bir çözümü yok

BIOS kaynaklı gelmedi bana. Genel olarak oyunların tümünde oluyorsa ilk önce DDU ile sürücüyü kaldırın ve en güncel WHQL sürücüyü deneyin. Sorun devam ederse 22.5.1 WHQL sürücüsünü deneyin. Aynı zamanda oyun içi sıcaklıkları da gözlemleyin, ekran kartı aşırı ısıya maruz kalıyor olabilir. Oyun içi pikselleşme, donma vb. gibi sorunlar da yaşıyor musun? Renk bozulması gibi sorunlar?

22.5.1 sürücüsü: https://drivers.amd.com/drivers/WHQL-AMD-Software-Adrenalin-Edition-22.5.1-Win10-Win11-May10.exe

DDU: Display Driver Uninstaller (DDU) download version 18.0.9.3

DDU ile sürücü kaldırma rehberi: Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi

BIOS kaynaklı gelmedi bana. Genel olarak oyunların tümünde oluyorsa ilk önce DDU ile sürücüyü kaldırın ve en güncel WHQL sürücüyü deneyin. Sorun devam ederse 22.5.1 WHQL sürücüsünü deneyin. Aynı zamanda oyun içi sıcaklıkları da gözlemleyin, ekran kartı aşırı ısıya maruz kalıyor olabilir. Oyun içi pikselleşme, donma vb. gibi sorunlar da yaşıyor musun? Renk bozulması gibi sorunlar?
DDU denedim, sıcaklıklarda vs aşırı ısınma veya ekran kartının çok zorlandığı bir durumda olmadı aslında sorunumun video kaydını almaya çalışıp tekrardan geliyim :D

22.5.1 sürücüsü: https://drivers.amd.com/drivers/WHQL-AMD-Software-Adrenalin-Edition-22.5.1-Win10-Win11-May10.exe

DDU: Display Driver Uninstaller (DDU) download version 18.0.9.3

DDU ile sürücü kaldırma rehberi: Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi
driver linki açılmıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı