Ekran kartı BIOS'unda sorun olduğu nasıl anlaşılır?

Bunları denedikten sonra bir daha yazın, görsel paylaşmanız da iyi olur. Erken konuşmak istemiyorum fakat doku bozulması gibi olaylar VRAM arızasının erken göstergelerinden biri olabiliyor.
görsel paylaşmadan önce ddu ile yeni sürücüyü kurdum fakat sorun hala devam ediyor yarın görselleri ileteceğim teşekkürler

Bunları denedikten sonra bir daha yazın, görsel paylaşmanız da iyi olur. Erken konuşmak istemiyorum fakat doku bozulması gibi olaylar VRAM arızasının erken göstergelerinden biri olabiliyor.
merhaba görüntü almayı tam beceremedim o yüzden anlatmak istedim kenar yumuşatmayı ne kadar full super maks yapsamda bütün oyunlarda heryerde bi kenar yumusatma yokmus gibi gözüküyor gölgeler de tuhaf duruyor fakat şöyle mesela benim karakterimin olduğu yerler yakını çok net ama uzak bulanık kenar yumuşatma yokmuş gibi çamur gibi gözüküyor fakat yaklaşınca düzeliyor amd nin ayarlarından bütün ayarlar ile oynadım olmadı oyunlardaki bütün ayarları maks vs denesemde olmadı ddu da denedim olmadı bir iki örnek bulup gelicem

görsel paylaşmadan önce ddu ile yeni sürücüyü kurdum fakat sorun hala devam ediyor yarın görselleri ileteceğim teşekkürler
Çözüldü: GTA 5 ilerisi bulanık gözüküyor mesela burdaki gibi
ama ben hangi ayarı yaparsam yapayım asla ama asla düzelmiyor ve bu her oyunda öyle

Çözüldü: GTA 5 ilerisi bulanık gözüküyor mesela burdaki gibi
ama ben hangi ayarı yaparsam yapayım asla ama asla düzelmiyor ve bu her oyunda öyle
Screenshot 2025-03-12 235711.png
Screenshot 2025-03-12 235728.png

Bunlarda örnek olarak almaya çalıştım arabanın yanındaki yansımalara bakınca herşey nokta nokta gözüküyor ve arkadan baktığımız fotoğrafta spoiler kısmında dokuların nokta nokta olduğunu görebilirisiniz herşey bütün ayarlar yüksek vs denendi radeon uygulamasından ayarlar denendi fakat asla çözülmüyor ve her oyunda böyle

Mesela Batman oynuyorum ilk açıldığında pelerinindeki gölgeler nokta nokta kare gibi oluyor bir önceki fotoğrafta arabanın spoiler kısmı gibi

Screenshot 2025-03-13 004428.png

Sarışın ablanın etrafında gördüğünüz Aura gibi olan parlaklık aslında hep bir piksellik ve kenar yumuşatma problemi ve bu tüm oyunlarda böyle

Screenshot 2025-03-13 015047.png

Video paylaşılmadığı için videolarsan ss alıyorum kalite düşüyor ama yerde çimdeki pikselleşmeyi görebilirsiniz bu videodan ss alınmış kötü görüntü bu pikselleşmeler çıplak gözle çok daha belirgin çamur gibi ve çoğu yerde böyle ve her oyunda böyle

Son düzenleme:
Anizotropik Filtreleme fulledim amd readon üzerindende denedim birşey değişmedi

gtx1070 kullanırdım eskiden ve hiç böyle şeyler olmazdı ve herşeyide performans ayarlarında tutardım yüksek fps için

okadar yeni sistem topladım ve bunları yaşamam çok ilginç

ve Asetto Corsa için gtx1070 den kalma görüntülerim var herhangi bir görüntülerde bozulma veya keskinlik sorunları vs yok

Racedepartment gibi veya Assetto'nun official Discord sunucusunda bahsettiğiniz sorunun çözümünü daha rahat bulursunuz diye düşünüyorum, oralarda Assetto'nun teknik kısmı daha çok konuşuluyor. Kartta bir problem yok bence. 40-45 dakika stres testine bırakın, herhangi bir çökme, voltaj veya frekans düşürme gibi bir problem veya stres testinde bahsettiğiniz sorunları görmezseniz kart sağlamdır.

Racedepartment gibi veya Assetto'nun official Discord sunucusunda bahsettiğiniz sorunun çözümünü daha rahat bulursunuz diye düşünüyorum, oralarda Assetto'nun teknik kısmı daha çok konuşuluyor. Kartta bir problem yok bence. 40-45 dakika stres testine bırakın, herhangi bir çökme, voltaj veya frekans düşürme gibi bir problem veya stres testinde bahsettiğiniz sorunları görmezseniz kart sağlamdır.
20 dk sokmuştum daha önce bir sorun olmamıştı stres testinde ama bahsettiğim sorun bütün oyunlarda var Asettoya özel değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı