Ekran kartı çalışıyor ama görüntü yok

Levoo

Megapat
Makaleler
2
Selam. Bilgisayarda ekran kartımdan görüntü alamıyorum. En son BIOS pili çıkardım taktım ve sonrasında onboard ekran kartı görüntüsü de gitti.
(HDMI no signal)

Denediğim yöntemler:
-Farklı HDMI kablo ve çıkışları denedim.
-RAM tek taktım, farklı kanallara taktım veya farklı kombinasyonlar denedim.
-Diğer bilgisayarımda çalışan ekran kartını bu bilgisayarda denedim.
-DisplayPort kablosunu denedim.
-BIOS pili çıkardım.
-Farklı 6+2 kablo denedim.

Bilgi: TeamViewer ile bağlanabiliyorum. Aygıt yöneticisinde ekran kartını görmüyor, Intel HD Graphics yazıyor.

Sorun bilgisayarda gibi gözüküyor. Ekran kartı veya HDMI kablolarda sorun yok. BIOS pilini çıkarana kadar onboard üzerinden HDMI olarak görüntü geliyordu (o sırada yine ekran kartından gelmiyordu). Yardımınıza ihtiyacım var, teşekkür ederim.

WhatsApp Image 2023-09-15 at 11.24.53 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-09-15 at 11.24.52.jpeg

WhatsApp Image 2023-09-15 at 11.24.53.jpeg

1694767816296.png

Son düzenleme:
APU işlemci kullanıyorsan lütfen görüntü portu çıkışını ekran kartı yap kabloyu anakarta bağla görüntü gelecektir .

Görüntü aldığın kabloyu anakarta mı takıyorsun ekran kartına mı?

BIOS pili çıkarıp 3-4 sefer taktıktan sonra anakarttan da görüntü alamıyorum. Görüntü aldığımda anakarta takmıştım.

APU işlemci kullanıyorsan lütfen görüntü portu çıkışını ekran kartı yap kabloyu anakarta bağla görüntü gelecektir .
Sistemin fotosunu koydum. Yok apu değil.

Doğru zaten çünkü DisplayPort kısmında diğer PC bağlı. HDMI seçerek geçtiğimden yanlışlık yok.
Sorun çok ufak bir şeyden kaynaklanıyor gibi geliyor. Ama hadi bakalım. Bu arada monitör yerine evinizde televizyon vesaire başka görüntü alabileceğiniz bir cihaz varsa onda görüntü almayı deneyebilirmisiniz?

Sorun çok ufak bir şeyden kaynaklanıyor gibi geliyor. Ama hadi bakalım. Bu arada monitör yerine evinizde televizyon vesaire başka görüntü alabileceğiniz bir cihaz varsa onda görüntü almayı deneyebilir misiniz?

Nedense bana da öyle geliyor 😅. Bir salona götüreyim görüntü almayı deneyeyim televizyondan.

Bence bir RAM'leri kontrol edin ya ASUS Prime anakartlarda bu çentikler tek bir yerden açılıp kapanıyor siz sallarken gevşemiş olabilir :)

10 kere çıkar tak yaptım neredeyse farklı kombinasyonlar ile hem de 😂. Olmadı 11.yi yapacağız birazdan.

HDMI görüntü vermedi televizyonda fakat ekran kartı görüntü verdi. E düşündüm dedim tek fark PC için farklı prize takmamdı. Odaya geri taşıdım priz değiştirdim 3lüden diğerine görüntü geldi 😄.
WhatsApp Image 2023-09-15 at 12.19.43.jpeg
WhatsApp Image 2023-09-15 at 12.19.54.jpeg
WhatsApp Image 2023-09-15 at 12.20.15.jpeg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı