Ekran kartı çip arızası

Perdasabi

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Garanti süresi dolmuş 7 yıllık bilgisayara sahiptim. Genelde oyun için açıyordu bizimki son zamanlarda mavi ekran sorunu veriyordu çöküyordu sistem. İyi bir bilgisayarcıya verdik. 3 gün sonra ekran kartına yazılım atacaklarını söylediler ardından 2 gün daha geçti aradılar ve ekran kartında chipset arızası olduğunu söylediler 450 TL tutacakmış kabul ettim.
Size soracağım şey şu eğer tamir olursa ve sistemi zorlamassak ne kadar süre daha gider bu laptop?
Sistemim;
Samsung laptop.
İşlemci: AMD A8 4500M Quad Core.
Ekran kartı: AMD HD 7640G+7600M çift ekran kartı.
RAM: 6 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenli modda ekran kartı sürücüsünü silip açmayı deneseydiniz. Ekran kartında sorun olup olmadığını bile bilmiyorsunuz daha.

Evet yazılım yüklemeyi denedim ekran kartı yazılımını silip yükledim mavi ekran veriyordu kendi yazılımı kullanamıyordu.
Zorlamak istemedim aşırı ısınma vardı
Bilgisayarcı bir akrabam var ve donanımsal olabiliceğini söyledi bende mavi bilgisayar diye bir yere verdim bilgisayarı.

Sokak bilgisayarcilarina cihazınızı sakın vermeyin. Vidalarinizi alırlar. Ciplerinizi, entegrelerinizi, sokerler. Donanımlarını değiştirirler veya sokerler. Haberiniz olmaz. )))

Sokak bilgisayarcilarina cihazınızı sakın vermeyin. Vidalarinizi alırlar. Ciplerinizi, entegrelerinizi, sokerler. Donanımlarını değiştirirler veya sokerler. Haberiniz olmaz. )))
Aynen ben de bilgisayarımı bozduğumda bir bilgisayarcıya götürmüştüm yapamamıştı alıp içini imcelediğimde i5 2500'ümü alıp pentium g860 koymuşlardı..

Sadece çip arızasından mavi ekran yenmez yazılımsal sorun da buna sebep olabilir. Örneğin ben ekran kartı aldığımda mavi ekran veriyordu, mavi ekranın fotosunu çekip araştırma yaptım. Sorun yazılımsal çıktı. Windows 10 formatı attım ve şu ana kadar hiç mavi ekran yemedim. Tecrübe demişsiniz, önce doğru tecrübe edinin sonra insanları bilgilendirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…