Ekran kartı değiştirilirken neye dikkat edilmeli?

nacres34

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Yeni bir ekran kartı aldım RTX 4060 kart bugün elime ulaşacak. Yeni ekran kartını takarken nelere dikkat etmeliyim hangi sıra ile ekran kartı değişimi yapmalıyım? Önce eski driverı silip sonra eski kartı çıkartıp yeni kartımı takmalıyım. Yoksa önce ekran kartını değiştirip sonra eski driverı mı kaldırmalıyım?
Eski ekran kartım RTX 2060.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski kartı sökmeden önce DDU ile driver'ı silebilirsin. Eski kartı çıkartırken de ilk önce PCI-e slotunun mandalını indirmeyi unutma. Yeni kartı takarken kasayı yatay olarak yatır ki kartın sabitleme vidaları sıkılı değilken PCI-e slotunu zorlamasın. İki vidayı da iyice sıktığına emin ol. 8 pin PCI-e kablosunu da güzel oturttuğuna emin ol.

Yapmaniz gereken en onemli noktayi maddelerle aciklayayim:
Oncelikle DDU programini indirip kurunuz.
O hazirda kalsin ve bu sirada ekran karti icin driveri onceden indirelim. Bunu yapmamizin sebebi Windows Update'siz Google'dan istediginiz driveri indirmeye calisirken sizde zaten inmis durumda olacak ve cakismadan kurtulacaksiniz.
Driver indikten sonra DDU programina geri donup ekran kartini secip sildikten sonra kapat secenegini secin. Bu sekilde yeni ekran karti takmak icin sisteminiz hazir olacak.
Yeni ekran karti geldiginde ise yapacaginiz şey dikkatlice bilgisayara yerlestirmek ve guc portlarina kablo takmayi unutmamak ve Windows Update sizden once driveri indirmemesi icin Ethernet veya Wi-Fi Dongle'ini cikartmak. Sürücü kurulum islemi bitmeden internete baglanmanizi onermem.

Hayırlı olsun güzel ekran kartı eski ekran kartını çıkarmadan önce DDU ile driveri silmeni tavsiye ederim ardından yenisini taktıktan sonra driverları yüklersin detaya girmiyorum yukarıda açıklanmış zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı