Ekran kartı direnç kopması

beratdndar

Kilopat
Şu an kullandığım GTX 960 ekran kartının termal macununu değiştirirken bir vidayı yerine tam takamıyordum, yay onu geri atıyordu. Vida da tam tutmuyordu. Biraz bastırarak takmayı denedim, tornavida kayarak direnci kopardı. Veri yolunun üstündeki C632 kodlu direnç koptu, kart tamir edilebilir mi? Edilirse de nereyi önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
C ile başladığı için direnç değil de kapasite olduğunu düşünüyorum ancak bu kısım önemli değil. Garantisi bittiyse elektronikçiler yapabilir ancak o parçanın değerini öğrenmeniz gerekli. Kopan parçayı atmayın. Yaşadığınız şehirde varsa elektronikçilere bir sorun, ellerinde SMD lehimleme aleti varsa yapabilirler.

Lehimle ve elektrik iletmeyen bir yapıştırıcıyla yapılabilir sanırım, JayzTwoCents bir videoda farklı bir parça için yapıyordu böyle bir şey. Tabii bir profesyonele yollayıp yaptırmak daha mantıklı olur.

Bahsettiğim video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayarı açınca ekran kartının fanları dönüyor, anakart da kırmızı bi ışık durmadan yanıyor ve görüntü gelmiyor.
Özel sürülebilen bir lehim kullanılıyor ve sıcak hava üfleme cihazı ile lehimleniyor onlar. Eğer bu kadar küçük olmasa normal lehim makinesi ile de yapılabilir derdim ama bunu bilen biri yapsa daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…