Ekran kartı dolandırıcılığı

Mert Erik

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Bugün saat 5 gibi 2. el GTX1050 sanarak aldığım kart 1030 çıktı. Dış görünüşlerini benzer olduğu için bende anlamadım satıcıda güvenilir birine benziyordu. Şu an iade etmek istiyorum dediğimde beni her yerden engelledi. Şu an elimde numarası ve az buçuk bir WP konuşması var.
Benim hatam biliyorum fakat paramı alamasam bile dolandırıcıklıktan dolayı satıcıya para cezası falan uygulayabilir miyim?

Geçmiş olsun. Bilinmedik yerlerden tanımadığınız kişilerden bu tür şeylerin alınmasını önermem. En azından deneyerek alsaydın keşke
.

Bugün saat 5 gibi 2. el GTX1050 sanarak aldığım kart 1030 çıktı. Dış görünüşlerini benzer olduğu için bende anlamadım satıcıda güvenilir birine benziyordu. Şu an iade etmek istiyorum dediğimde beni her yerden engelledi. Şu an elimde numarası ve az buçuk bir WP konuşması var.
Benim hatam biliyorum fakat paramı alamasam bile dolandırıcıklıktan dolayı satıcıya para cezası falan uygulayabilir miyim?

Numaralarla polis karakoluna gidin belki yardımcı olurlar. Numara onun üzerine kayıtlıysa ikametgah adreslerine şikayetiniz üzerine gidebilirler sizinle birlikte.

Benimde başımdan şöyle bir olay geçti biz adamla ASUS RX570 anlaştık adam Miningli Sapphire RX470 gönderdi.

Biz de istediğimiz ürün gelmeyince satıcı ile iletişim kurmak istedik ama bizi engellemiş. Kargo paketini incelediğimizde parayı gönderdiğimiz satıcının numarası yerine farklı bir numara gördük. Hemen o numarayı aradık. Satıcı aslında Drop Shipping yapıyormuş, mining yapan adamdan ucuz RX470'leri alıp RX570 diye pazarlıyormuş biz de savcılığa dilekçe verdik. Ertesi gün bizimle aynı olayı yaşayan bir tane daha mağdur çıktı o da dilekçe vermeye hazırlanıyorken RX470'lerin sahibi aracılığıyla satıcı ile iletişime geçtik, savcılığa dilekçe verdiğimizi söyledik adam paramızı fazlasıyla verdi (780₺ ekran kartına verdik adam bize 880₺ verdi). Bizde savcılıktan dilekçeyi geri çektik.

Not: Savcılığa verdiğimiz dilekçe yine de onaylanmış ama sonuç şu şekilde çıktı, "Herhangi bir dolandırılma söz konusu değildir. Satılan ürünün içeriği yanlıştır"

İçeriği yanlış dolandırcılık yoktur ne demek öyle saçma iş mi olur. Sen ekran kartı al içinden hıyar çıksın bu da mı aynı şey o zaman bu mantıkla.
Dolandırılan arkadaş hiç beklemeden hemen savcılığa git. Hiç bir şey alamasan bile karşı taraf hakkında en azında bir işlem kaydı olur. Ve aynı şeyi başkasına yaptığında savcılık artık bu olayı çok yaptığı için demekki dolandırıcı deyip ona göre işlem yapmasını sağlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı