Ekran kartı driverimi yükledikten sonra mavi ekran alıyorum

sinyorenes

Centipat
Yer
Muğla/Milas
Öncelikle sistemim;
İşlemci: AMD A6-3420M APU with Radeon(tm) HD Graphics (4 cpus), 1.50GHz.
RAM: 6 GB.
Ekran kartı: AMD Radeon HD 7400M series 4 GB.
İşletim sistemi: Windows7 Home Basic 64 Bit.
Sistem modeli: Samsung 305E4A/305E5A/305E7A.
BIOS: Amıbıos version 02QR. Me22.20120103.skk.
DirectX sürümü: DirectX 11.

Merhaba arkadaşlar, sistemim belirttiğim gibidir. Dizüstü olan bilgisayarımı 2013 senesinde aldık. 2018'e kadar ailece ortaklaşa kullandık(arada sırada düştü ama sağlamdı çalışıyordu yani), 2018'den 2020'nin başına kadar Izmir'de okuyan ağabeyim üniversitesinden dolayı kullandı. Kendisi inşaat mühendisliği okuduğundan dolayı bilgisayara ihtiyaç duyuyordu, evde iki bilgisayar vardı, masaüstü ve dizüstü. Ağabeyim dizüstünü yani sistemini yazdığım bilgisayarı aldı götürdü, ödevleri için türlü türlü mühendislik programları yükledi falan falan. Bu senenin başında bilgisayarı, eve, bozuk olduğunu söyleyerek getirdi. Kendisi 6, 5 bin TL'ye Monster marka bir bilgisayar aldı. Dizüstü yani sistemini yazdığım bilgisayar ise bana kaldı. Neyse, ben mart ayı başına kadar bozuk olan bilgisayara bakmaya üşendim, format gerekiyordu çünkü.
Bir hafta önce bilgisayara Windows7 Home Basic 64 Bit format attım USB ile (bu arada hayatımda ilk defa format attım, bunu ise çeşitli sitelerden baka baka yaptım, bilgisayar ile olan aramı siz düşünün), format atmadan önce abim Windows10 formatlamaya çalışmış, başarmış ama kendisinin demesine göre bilinmeyen bir nedenden dolayı mavi ekran hatası almıştı, ben ise bu sefer Windows7 Home Basic 64 Bit formatı atayım dedim çünkü o Windows10 formatı atmadan önce söylediğim işletim sistemi vardı bilgisayarda. Neyse, her şeyi yaptım, formatı başarı ile attım, driverpack solution adlı bir programın offline sürümünün 21 GB'lık dosyalarını başka bir bilgisayar aracılığı ile yükleyip USB'ye aktardım, oradan da formatladığım bilgisayarıma atıp otomotik olarak bilgisayarımın driverlerini yükledim. Bilgisayar yeniden başladı her şey normal gibi duruyordu, neyse ınternet Explorer'e gireyim dedim bilgisayar dondu, daha sonra yüklediğim resimdeki mavi ekranı verdi yeniden başlattığımda nereye tıklasam donup mavi ekran veriyordu neyse, kendini resetledi, daha sonra tekrar mavi ekran, daha sonra tekrar reset diye döngüye girdi. Başta anlamadığım ne olduğunu ancak, bilgisayarı güvenli modda başlattığımda mavi ekran almadığımı anladım ve bilgisayarı ilk format attığım zamana "kurtarma" özelliği sayesinde geri yükledim. Sonra tekrar driverları güncelledim, yeniden başlattı, bu sefer driverları otomotik olarak yükeyen program ekran kartı driverını yüklememişti, diğer tüm sürücüler tamdı. Bir tek ekran kartı'nın driverı yoktu. Mavi ekran hatası almamıştım. Standart VGA bağdaştırıcısı ile görüntü alıyorum. Bilgisayarda ekran kartı Driver'ı yüklü iken denetim masası'na bile giremezken driver yüklü değil iken her şeyi yapabiliyordum. Kendim elle yüklediğimde bile mavi ekran alıyorum. Şu an bile driver yüklü değil ve ben bunu yüklü değilken yazıyorum. Bilgisayarı ise driver yüklü değil iken kullanıyorum hala.
Tam olarak 1, 5 haftadır forum sitelerinde araştırıyorum, benim gibi insanlar gördüm ancak çözemediklerini de gördüm. Baktığımda yine aralarında en sağlıklı cevap veren site olarak buraya girdim, kayıt oldum, bunu yazıyorum. Her türlü sitedendriverları yükledim, sildim ancak her seferinde mavi ekran hatası aldım. Bilmiyorum belki ben bilgisizliğimden dolayı yapamamışımdır, belki de gerçekten ekran kartı sorunludur. Öyle ise değiştireceğim, çünkü bilgisayarı 1024x768 olarak kullanmak gözlerimi bozacak, normalde 1366X768. bu arada bilmiyorum bir etkisi var mı ama, driverı yükledikten sonra bir ara "dxdiag" bölümüne girip "ekran" kısmına baktım. Fotoğraftaki gibi 32 Bit yazması normal mi? Çünkü bilgisayarım 64 Bit. Aygıt yöneticisi'nde ekran kartım "AMD Radeon HD 7400M series" olarak gözüküyor, sarı ünlem ile birlikte. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Özeti ise başlıktaki gibi. Sorun formattadır, işletim sistemindedir, driverdadır, ekran kartındadır veya bendedir, bilmiyorum ancak, umarım sorun çözülür. Şimdiden teşekkür ederim.

9fdb5f0c-402a-4316-8399-7f7abff18d7e.jpg

15e2d0ce-127b-471f-aa7e-f3635f8de520.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Reballing işlemi sonrası pek düzen tutmuyor, 3 veya 6 ay sonra aynı sorun baş gösterebilir.

Bu ekran kartını masaüstü ekran kartları gibi kolay sökülüp takılabilen bir şey gibi düşünmeyin hem bulması zor ve pahalı oluyor, ayrıca BGA makinesi ile sökülüp takılabiliyor.

Teşekkürler hocam. Çözüm yeni bilgisayar gibi duruyor. Yardımınız için sağ olun.
@Murat5038 Hocam bu konuda bayağı bilgili olduğunuzu duydum, "kesin" sorun tespiti için yardımınıza ihtiyacım var. Minidumb dosyaları burada. Aida64 ile Reportu oluşturdum. Tespit için başka bir şey gerekli ise yapabilirim. Bu sorun gerçekten bana kafayı yedirtecek. Ekran Kartı bozuk değildir diye umuyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Etiketiniz işlememiş böyle bir çok konu kaçırıyorum. İzle yaptığınız için bir bakayım dedim öyle gördüm konuyu :) İnceliyorum şu an.
Wifi, Bluetooth harici USB aygıt var mı bunlardan? Eğer yoksa bu sürücüler güncel olmayabilir veya bağlı olan cihaz desteklenmiyor.

Ekran kartında da tabi sorunlar var gözüküyor.

İlk olarak Windows 8.1'e geçin. Windows güncellemelerini yaptıktan sonra Aida64 raporunu tekrar paylaş. İlk başta Samsung almakla hata yapmışsın bunu bil de :) BIOS güncellemesi olması lazım ama destek vermiyor maalesef. Sürücü bulucu da bir daha kullanma yardımım kesilir yoksa.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı