Ekran kartı driverini güncelledikten sonra görüntü gitti

tolga1991

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2017
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese Merhabalar benim de ekran kartı değişikliğinden sonra şöyle bir problemim oluştu;
RX560 taktığım ECS H61H2-M6 V2 anakarta sahip bilgisayarım ekran kartı driverini güncelledikten sonra görüntü gitti. Ardından BIOS güncellemek geldi aklıma ve araştırdım BIOS güncellemeyi yaparken bir şeyleri yanlış yapmış olmalıyım ki görüntü tamamen gitti. Hem anakarttan hem de ekran kartlarından görüntü alamıyorum ve bilgisayarım görüntü vermeden sürekli reset atıyor. Daha açıklayıcı olmam gerekirse son durum hiç görüntü yok. Power'e bastığımda fanlar dönüyor görüntü gelmiyor 2 dakika da bir fanlar duruyor tekrar dönmeye başlıyor. Bu anakartı kurtarma şansımız var mı? Şimdiden çok teşekkürler.

Not RAM'ler powersuply test edildi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bunun anakartla ilgili olduğunu sanmıyorum açıkçası. Sürücü yüklenince görüntü güdüyorsa bu genelde arızalı ekran kartı oluyor. Kartı başka bir sisteme takıp dener misiniz?

RX 560 olması zaten bu konudaki şüphemi artırmakta.
 
Son düzenleme:
Sürücü yükleyince anakartın bozulması pek mantıklı gelmedi. Ekran kartı ile ilgili olmalı.
Başka ekran kartı varsa onunla deneyin.

Başka ekran kartıyla deneyin. Sürücü ile bozulması mantıksız.

Arkadaşlar öncelikle Desteğiniz için çok teşekkürler biraz dikkatli okursanız anlarsınız anakartım muhtemelen GDDR5 ve üzeri ekran kartlarını eski BIOS yazılımından dolayı çalıştırmıyor idi başka kart ile de denedim sağlam çalışan kart ile denedim yüne görüntü gelmedi. Şu an sorunum BIOS güncellerken yanlış bir şey yapmış olmalıyım ki anakartın VGA'sından dahi görüntü alamıyorum.

Merhaba, bunun anakartla ilgili olduğunu sanmıyorum açıkçası. Sürücü yüklenince görüntü güdüyorsa bu genelde arızalı ekran kartı oluyor. Kartı başka bir sisteme takıp dener misiniz?

RX 560 olması zaten bu konudaki şüphemi artırmakta.

Merhaba Recep tabii onu da denedim ve ekran kartım başka bir bilgisayarda sorunsuz bir şekilde çalıştı. Şu an BIOS Update ederken arızalı dediğim anakart ile sağlam bir ekran kartını denedim sonuç hüsran. Aynı zamanda anakart VGA sondan da görüntü alamıyorum sanırım BIOS Update'sini yanlış yaptım.
 
İşlemci içinde GPU olduğundan emin olmanda fayda var ilk. Bir de ECS anakartlarda BIOS Update sonrası Clear CMOS yapmam gerekmişti görüntü almak için bir keresinde.

BIOS Update ederken ekran kartsız yani işlemci GPU'su ile çalıştırmıştım görüntüm gelmişti ben Hatalı BIOS yükleyene kadar bu şekilde kullandım yani ekran kartsız işlemci GPU'su ile.
 
Clear CMOS yaptınız mı?

Evet clear CMOS yaptım ancak yine gelmedi görüntü. Görüntü gelmiyor ve sürekli reset atıyor anakart yani çalıştırıyorum fan dönüyor sonra duruyor tekrar dönmeye başlıyor. Yoğunluğumdan bakamadım dün mesajınıza kusura bakmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı