Ekran kartı fan ayarı nasıl olmalı?

thxx

Hectopat
MSI GTX 1650 Gaming X ekran kartım var ve MSI Afterburner fan ayarım resimdeki gibi, kartım 60 dereceden sonra otomatik olarak fan açar mı bu ayarla (özeliği o şekilde)? Fan ayarını oto yapınca derece fark etmeksizin fan açıyor, ben de bu şekilde fan ömrünü bitirmek istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran Görüntüsü (4).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir bilgi güncellemesi ve yeni bir soru daha sorayım. Kart 62 derecede fan açıyor ama geri 54 de filan düşünce fan kapıyor peki bunu bir zararı var mıdır ?
Oto modda iken hep açık olmaması lazım bu terslikte bir iş var.
Fan ayarı o şekilde 40 derecede %40 fan açıyordu ama ayarı resimdeki gibi yapınca 62 derecede %35 fan açıyor. 54 dereceye düşünce geri kapatıyor ayarı nasıl yapsam karar veremedim.

Herhangi bir zararı olsa öyle bir özellik bulunmazdı :D.

Eğer ısı değerlerinden şikayetçi değilseniz fan ayarlarınızı ellemenize gerek yok.
Şu an ona karar vermeye çalışıyorum ekran kartı ayarım "Maksimum Performans" seçili olduğu için CS:GO da en düşük çözünürlük en düşük ayarda o şekilde 60-62 dereceye çıkıyor fan ayarı oto seçiliyken max. 55-57 derece oluyordu ne yapsam karar veremedim
Kullanıcı kontrolünü açın, 75-80 derecede %100 e ayarlayın. 60 derecede %50~ ye ayarlayın. 60 derece altını isterseniz kapatın isterseniz sessiz bir şekilde kafanıza göre ayarlayın.
Nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz ?

Şu an ona karar vermeye çalışıyorum ekran kartı ayarım "Maksimum Performans" seçili olduğu için CS:GO da en düşük çözünürlük en düşük ayarda o şekilde 60-62 dereceye çıkıyor fan ayarı oto seçiliyken max. 55-57 derece oluyordu ne yapsam karar veremedim

Nasıl yapacağım yardımcı olur musunuz ?
Sıcaklık değerleriniz normal, hatta gayet iyi. Ellemenize gerek yok.

ekran kartımın fan derecesini nasıl değiştirebilirim ben 60 derecede çalışmasını istemiyorum biraz daha erken olsun istiyorum nerden yapıcam

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı