Hocam üstünde ki arkadaşn dediği doğrumudur ömrünü azaltmış olur muyum?Sıcaklık değerleri aşırı yükselmedikçe sorun yok gürültü kısmı sana kalmış artık.
Hocam ne kadarlık bir azalma olur?Fanların ömrünü bir tık daha erken bitirmiş olursunuz. Bu olmasa bile boş yere gürültü dinlemeye bence gerek yok. En iyisi otomatik mod.
Net olarak şu kadar azalır demek zor. Şöyle düşün, otomatik modda kullanıyor olsan oyun oynamadığın zamanlar kartın fanı çalışmayacak. Ama kendin sürekli %50 güçte çalışması için ayarladığından dolayı normalden daha fazla kullanılacak fan. Bu da illaki ömrünü etkiler ama asıl sorun bu değil. Fanlar zaten ucuz, kolayca değişilebilir. Asıl sorun boşu boşuna gürültü çekeceksiniz.Hocam ne kadarlık bir azalma olur?
Merhaba arkadaşlar. Asus Phoenix RTX 2060 kullanıyorum. Fan hızını sabit 50'de kullanıyorum, sizce bu hızda kullanmam sağlıklı mı?
Meraktan soruyorum neden böyle bir şey yaptınız? Kart üreticileri şu dereceye kadar çalışmasına gerek yok diyip ona göre programlıyor, kullanıcı çalışmasını istiyor.
Fanlar sürekli çalışırsa tabii ki ömründen yer.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.