Ekran Kartı Fanı Rastgele Çalışıyor

Ömer Çaylı

Hectopat
MSI GTX 1050 Ti ekran kartı kullanıyorum. Oyuna girmeden önce kartın fanları normal bir şekilde çalışıyor. Fakat oyunda girdikten ve oyundan çıktıktan sonra son güçte dönmeye başlıyor. Fan hızını Afterburner'den otomatiğe veya düşüğe alsamda son hızda çalışmaya devam ediyor. Nasıl düzeltirim yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI GTX 1050 Ti ekran kartı kullanıyorum. Oyuna girmeden önce kartın fanları normal bir şekilde çalışıyor. Fakat oyunda girdikten ve oyundan çıktıktan sonra son güçte dönmeye başlıyor. Fan hızını Afterburner'den otomatiğe veya düşüğe alsamda son hızda çalışmaya devam ediyor. Nasıl düzeltirim yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam fanları çıkarıp temizlemeyi deneseniz. Kablolara bakasanız bir iyi olabilir. Ama eğer yapamam diyorsanız servise göndermekte fayda vardır hocam.

Afterburner üzerinden ''kullanıcı ayarlı otomatik fan kontrolü''nü açıp ardından fan grafiği belirleyip denediniz mi ?

Afterburner üzerinden ''kullanıcı ayarlı otomatik fan kontrolü''nü açıp ardından fan grafiği belirleyip denediniz mi ?
Denedim. Afterburnerde yavaş olarak gözüküyor fakat fan hala çok hızlı kalıyor.
Ekran kartı sıcaklık değerlerini paylaşabilir misin oyun esnasında kaç dereceye çıkıyor?
Oyun dışında sıcaklık 25-30 derece arasında. Oyun esnasında 45-50 derece arasında oluyor. Oyundan çıktıktan sonra tekrar 25-30 derece arasına düşüyor ama fanlar çok hızlı dönmeye devam ediyor.

MSI Afterburner ile voltaj ayarlarıyla vs oynadınız mı? MSI Afterburner ile kartı fabrika ayarlarına döndürmeyi denediniz mi?

Kartı 2. el mi aldınız 0 mı? Kaç yıllık?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı