Ekran kartı fanları PC açılışında hızlı dönüyor

bu sorun şuan bende de var ve maalesef çözümünü bulamadım. evga 2060 super kullanıyorum. ilk açtığımda gpunun fanları %100 de çalışıyor ve onboard üzerinden görüntü alıyorum çünkü ekran kartından görüntü vermiyor. Sonra pc yi yeniden başlatıyorum ve fanlar yavaşlıyor ekran kartını sistem görüyor.

Bende de Asus Nvdia 1660TI TUF ekran kartı var.
I7 9700K, Z390 anakart. Sorunu bilgisayarda aradam taradım format attım yine bulamadım. Donanımsal olarak bakım bile yaptım olmadı.. Var mı çözebilen birisi?

İ3 9100f & h310m-k r2 ile GTX 1650 süper kullanırken ne ses vardı ne seda. Bugün r5 3600 & b450m s2h'ye geçtim. Ekran kartı açılışta 2-3 sn boyunca resmen bağırıyor ve ne zaman sağ üstte displayport yazısı çıkıp ekrana görüntü geliyor. Ses normale dönüyor. Format attım, biosun pilini çıkarıp taktım, biosu güncelledim. Ekran kartının driverini güncelledim. Ne yaptimsa sonuç hüsran.

Bende de ASUS NVIDIA 1660 Ti TUF ekran kartı var.
i7 9700K, Z390 anakart. Sorunu bilgisayarda aradam taradım format attım yine bulamadım. Donanımsal olarak bakım bile yaptım olmadı. Var mı çözebilen birisi?

BIOS güncellemesiyle düzeliyor Intel'lerde. BIOS'un güncel mi?
İ3 9100f & h310m-k r2 ile GTX 1650 süper kullanırken ne ses vardı ne seda. Bugün r5 3600 & b450m s2h'ye geçtim. Ekran kartı açılışta 2-3 sn boyunca resmen bağırıyor ve ne zaman sağ üstte displayport yazısı çıkıp ekrana görüntü geliyor. Ses normale dönüyor. Format attım, biosun pilini çıkarıp taktım, biosu güncelledim. Ekran kartının driverini güncelledim. Ne yaptimsa sonuç hüsran.
İntel BIOS güncellemesiyle bu durumu düzeltti aam aAMD sistemlerde hala yaşanıyor. Ryzen 3000 serisi işlemcilerde kesinlikle var.

Konuyu biraz hortlatacağım ama R5 3600, B450 Gaming Plus Max, RTX 2070 Super ile aynı sorunu yaşıyorum aklınıza gelebilecek her şeyi denedim çözümü kesin şudur diyebileceğiniz bir yol var mı?

Konuyu biraz hortlatacağım ama R5 3600, B450 Gaming Plus Max, RTX 2070 Super ile aynı sorunu yaşıyorum aklınıza gelebilecek her şeyi denedim çözümü kesin şudur diyebileceğiniz bir yol var mı?
Malesef dostum. Şuan haal aynı sistemi kullanıyorum. Fişiçekmişsem eğer açma düğmesine basıyorum 15sn fanlar son hız dönüyor. Sonra BIOS geliyor ve pc açılıyor. BIOS falan son sürümde güncel. Ramleri 2133mhz kullanırsam bu sorun olmuyor ama 3200e çekince yapıyor. Yapacak bişey yok artık.

Ben CPU fanını değiştirince düzeldi, ya da ekran kartını çıkarıp taktığım içinde olabilir CPU fanını değiştirirken o yüzden kesin bir şey diyemiyorum ama şu an başlarken ekran kartı fanları dönmüyor yani. BİOS'tan değil yani sorun. İşlemcim 5600x

Aynısı bende de mevcut. Ama rastgele bir şey. Arada hızlanarak açılıyo pc sora duruyo , bazen hiç hızlanmadan sakince açılıyo

Genellikle AMD 3. nesil işlemcilere sahip sistemlerde görülüyor sanırım. Bunu sorun olarak görmeyen çok kişi var ama bence öyle. Son bios sürümünü kurduktan sonra sorunum kalmadı. Pc açılış süresi 20 sn falan düştü çok daha hızlı boot ediyor. Ondan sonra sadece 1 defa yaşadım oda güç kaynağının fişini çekip power tuşuna bir kaç saniye basıp fişi tekrar taktım geri normale döndü. Tuhaf bir olay.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı