Ekran kartı fazla fanla daha çok ısınıyor

fatalerror00

Decapat
Daha fazla  
Thermaltake S200 TG kasam var arkadaşlar ön panel 3x120 destekliyor fakat ben 2x140 olarak kullanıyorum. Fanları %100'e aldığımda ekran kartım 73-74 dereceleri görüyor fakat 2 fanın altta olan fanı kapattığımda ekran kartı 70 derece seviyelerini geçmiyor. Yani tek fanla 70 dereceyken çift fan çalıştığında 74 dereceyi görüyor. Sebebi sizce nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Thermaltake S200 TG kasam var arkadaşlar ön panel 3x120 destekliyor fakat ben 2x140 olarak kullanıyorum. Fanları %100'e aldığımda ekran kartım 73-74 dereceleri görüyor fakat 2 fanın altta olan fanı kapattığımda ekran kartı 70 derece seviyelerini geçmiyor. Yani tek fanla 70 dereceyken çift fan çalıştığında 74 dereceyi görüyor. Sebebi sizce nedir?
Fanlar yanlış monte edilmiş olabilir. Birisi içeri diğeri dışarı doğru üflüyor olabilir.

Hava akışında bir sorun olabilir fanların net gözüktüğü bir fotoğraf atar mısınız?

Hocam aşağıda belirttiğim gibi hava akışı. Yeşil okla belirttiğim fanı iptal ettiğimde sıcaklık düşüyor. Tüm kombinasyonları denedim en verimli hâli yeşil okla belirttiğim fanı iptal ettiğimde oluyor.

1732121575523.png

Hocam aşağıda belirttiğim gibi hava akışı. Yeşil okla belirttiğim fanı iptal ettiğimde sıcaklık düşüyor. Tüm kombinasyonları denedim en verimli hâli yeşil okla belirttiğim fanı iptal ettiğimde oluyor.

Eki Görüntüle 2356296

Yeşil fandan giren hava direk dışarı atılıyor pek bir etkisi yok gibi duruyor

Eki Görüntüle 2356296
Tamamen tahmini yorum yapıyorum acaba yeşil fan içeri soğuk havayı alıp hemen bitişiğindeki kırmızı fan da dışarı direkt soğuk olarak atıyor mu? Eğer öyleyse normalde sıcak havanın geçmesi gereken kırmızı fandan soğuk hava da geçtiği için sıcak havayı bir miktar bloke ediyor olabilir. Mümkünse ön taraftaki her iki fanı da biraz aşağı taşıyıp deneyebilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00