Ekran kartı fiyatları düşecek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

halilhan

Kilopat
Katılım
1 Temmuz 2016
Mesajlar
202
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI Gaming X GTX1070 ve 1060'ı 2-3 günde 1 de olsa kontrol etmekteydim. Çoğu yerde stock durumu bitti ve geri eklendiğinde ise 1.400 civarı olan GTX1060 ve 2.094 TL olan (Vatan PC için söylüyorum) GTX 1070, 2.500'lere kadar tırmandı. Bunun nedeni nedir? Ve düşer mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun nedeni bitcoin madencileri. Bitcoin kazanmak için iyi bir ekran kartına ihtiyaç var ve madenciler de ekran kartlarına saldırdığı için stok sorunu var. Aynı sorun AMD kartlarda da mevcut maalesef. Genel bir kıtlık var. Düşer mi orasını bilemem ama.

@MF @Recep Baltaş @Ali Güngör
 
Umarım düşer. Düşmezse sıkıntı büyük.
 
Yakında (söylenti bu yaz ortasında) Etheryum makinaları gelecegi. O zaman otomatik olarak Difficult artacağından ekran kartıyla yapılan Mining elektrik faturasını karşılamayacak Bitcoin'de olduğu gibi. Bolca ve ucuz madenci kartı piyasaya girecek. Bir 1080 kapatırız o zaman diyordum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de dikkatimi çekti bu zam olayı. Asus 1050ti 640TL civarıyken birden 770TL olunca şaşırdım açıkcası. 100Tl'den fazla zam geldi birden bire. Diğer modellerde de zam mevcut. Bence bu zamlar zaten çokta hareketli olmayan bu piyasayı iyice durgunlaştıracaktır. Benim gibi almaya niyetli olanlarda bu farkı görüp beklemeyi uygun görecektir. Biz eğer akıl edip almazsak satanlarda mecburen fiyat düşürmek zorunda kalacaktır.
 
Bir çok firma ile telefon aracılığı ile görüştüm. Hepsinin ortak söylediği bir şey var.
Madencilik bitmediği sürece fiyatlar dahada artacak.
 
Bu madencilik olayının ne olduğunu anlamadım açıkcası. Yani sonuçta tek yada birkaç model değil, hemen hepsi zamlandı. Ha, dahada zamlanırsa satışlarda o oranda düşecektir. Mesela ben 1050 ti'ye niyetlenmiştim ama bu zamdan sonra almayı düşünmüyorum açıkcası.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı