Ya dayım memnun diyorsun ama ne derecede ? Sen kendi gözün ile görüp denemelisin.
Aç BF3 ve bir program ile dene. Dayının ekran kartı ve senin kartın kendi sisteminde en fazla şu, en az bu ve ortalama şu değerleri almış.
Daha sonra dayının sistemi al ve önce onun sonra kendi kartını tak ve dene. Maxsimum, Minimum ve ortalama FPS değerlerini kaydet bir program aracılığı ile.
Daha sonra sonuçları karşılaştır. Tabi birinizin anakart-işlemci-RAM 3'lüsü daha iyi ise daha çok FPS alabilir. FPS değerlerinde gözle görülür bir değişiklik oluyor mu ?
Eğer dayın hiçbir problem yaşamadan ve vermesi gereken FPS değerlerini görerek kullanıyor ise sorunu diğer birleşenlerinde ara.
Yani o 2 kasanın parçalarını çıkartıp test sistemi oluşturmalısın. Anakart-işlemci-RAM parçalarını çıkart ve basitçe teker teker dene. Ekran kartı şu sistemde bir problem yaratıyor mu acaba diye.
Anakartıma kola dökülünce ben böyle yapacaktım ancak cesaretim yoktu. Gittim bakkala, zaten garantili ürünüm vardı kasanın içerisinde. Adam sorunlu parçayı test sisteminde buldu.
Ben ekran kartım kesin yandı sanıyordum ama anakart yanmış. ASUS'un hoşgörüsü sayesinde kurtuldum bu işten.
Eğer tanıdığın, işi adam akıllı yapan ve ilgilenen birisi, git kasayı ver. Adam akıllı bir test etsin. Anlayan birsine vermeye ve hatta tanıdık birisine vermeye dikkat et.
Sağlam parçaları bile bozuyor bazıları.