Ekran Kartı Garantisi

mkeshnoda

Kilopat
Ekran kartım sağlam demiştim ama bir süre sonra performansı dibe vurdu yine ekran kartı bozuk sanırsam. Dayım bana ekran kartı sonuçta çalışıyor dedi. Sen garantiye vereceksin adamlar biz normal FPS alıyoruz diyipte sana geri verecekler dedi. Böyle bir ihtimal var mı? Yoksa hafif kastığı için bile adam gibi garanti kapsamına girer mi?

Ekran kartım sağlam demiştim ama bir süre sonra performansı dibe vurdu yine ekran kartı bozuk sanırsam. Dayım bana ekran kartı sonuçta çalışıyor dedi. Sen garantiye vereceksin adamlar biz normal FPS alıyoruz diyipte sana geri verecekler dedi. Böyle bir ihtimal var mı? Yoksa hafif kastığı için bile adam gibi garanti kapsamına girer mi?

Sorunu tam olarak bulmadan gönderme. Hareketli parça bulunduran HDD'lerin ve RAM'lerin bozulma olasılığı daha muhtemel. Sıcaklık sorunun yoksa ve overclock yapmadıysan kartta sorun oluşmaz ki artık overclock yaparken sorun olsa bile kendini sıfırlıyor. Kendi kartımdan biliyorum.

Overclock yapmıştım. Fakat abartı değerlere çıkmamıştım. Kendini sıfırlıyordan kastettiğin neydi anlayamadım?

Mesela ben overclock yaparken hata verdi ve ekran kartı bir anda devreden çıktı zarar görmemesi için. Yani demek istediğim eğer sen sorunun karttan olduğuna eminsen gönder yoksa pek de bakmadan geri göndereceklerdir. Ekran kartını başka bir PC'de deneyebileceğini düşünüyorum veya şüphelendiğin donanımları değiştir. HD Tune ile Healt bölümünün, Bad Sector bölümünün resimlerini at. Sıcaklık değerlerini kontrol et tam yükte vs.

Ya şöyle diyeyim ben sana benim ekran kartı şu an dayımda. Dayım gayet memnun. Bende onun HD 4870'ini aldım. Ben dayımın kartı takarken HDD'nin kablosu çıktı. Belkide önceden HDD'nin kablo tam oturmamıştı bu olay ile ortaya çıktı. Ama dediğim gibi bu sadece ihtimal. Recep abi'de HDD kablosunun performansı etkilediğini söyledi. Yani HDD'dende kaynaklanıyor olabilir :D Hep ayrıntılara takılıyorum gördüğün gibi.. :D

Fakat şu an bilgisayar sağlam. Çok akıcı. Şu an dayım benim ekran kartımı kullanıyor bende onun HD 4870'ini kullanıyorum. Daha hiç kasma olmadı onun için ya HDD kablosu tam takılı değildi ondan sebep kasıyordu yada ekran kartım arızalı olduğu için kasıyordu.

Ya dayım memnun diyorsun ama ne derecede ? Sen kendi gözün ile görüp denemelisin.

Aç BF3 ve bir program ile dene. Dayının ekran kartı ve senin kartın kendi sisteminde en fazla şu, en az bu ve ortalama şu değerleri almış.
Daha sonra dayının sistemi al ve önce onun sonra kendi kartını tak ve dene. Maxsimum, Minimum ve ortalama FPS değerlerini kaydet bir program aracılığı ile.

Daha sonra sonuçları karşılaştır. Tabi birinizin anakart-işlemci-RAM 3'lüsü daha iyi ise daha çok FPS alabilir. FPS değerlerinde gözle görülür bir değişiklik oluyor mu ?
Eğer dayın hiçbir problem yaşamadan ve vermesi gereken FPS değerlerini görerek kullanıyor ise sorunu diğer birleşenlerinde ara.

Yani o 2 kasanın parçalarını çıkartıp test sistemi oluşturmalısın. Anakart-işlemci-RAM parçalarını çıkart ve basitçe teker teker dene. Ekran kartı şu sistemde bir problem yaratıyor mu acaba diye.

Anakartıma kola dökülünce ben böyle yapacaktım ancak cesaretim yoktu. Gittim bakkala, zaten garantili ürünüm vardı kasanın içerisinde. Adam sorunlu parçayı test sisteminde buldu.
Ben ekran kartım kesin yandı sanıyordum ama anakart yanmış. ASUS'un hoşgörüsü sayesinde kurtuldum bu işten.

Eğer tanıdığın, işi adam akıllı yapan ve ilgilenen birisi, git kasayı ver. Adam akıllı bir test etsin. Anlayan birsine vermeye ve hatta tanıdık birisine vermeye dikkat et.
Sağlam parçaları bile bozuyor bazıları.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı