Ekran kartı için beklenmeli mi?

Aezakmi4

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yavaş yavaş sistemi kurup bilgisayar topluyorum. Kasa, PSU, SSD, anakart sistem bileşenleri aldım. İşlemci, RAM, ekran kartı bileşenleri kaldı. Bütçem hangisine yetiyorsa hangi parçaysa sırasıyla almaya çalışıyorum. Fakat işlemci ve RAM'e öncelik vermiştim. Şubat ayında yeni ekran kartı çıkacak deniliyor. Bütçemi RAM'e ve işlemci yerine biriktirip yeni çıkacak ekran kartına mı yatırayım yoksa diğer bileşen parçaları bir an alıp aradan çıkmasını mı sağlayayım?

Alacağım sistem:
Intel i5 10400F.
XPG Pylon 650W 80+
Kingston A2000 500 GB SSD NVMe M.2
MSI B460M PRO.
Crucial Ballistix 16 GB 3000 MHz.
GTX 1660 Super.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, yavaş yavaş sistemi kurup bilgisayar topluyorum. Kasa, PSU, SSD, anakart sistem bileşenleri aldım. İşlemci, RAM, ekran kartı bileşenleri kaldı. Bütçem hangisine yetiyorsa hangi parçaysa sırasıyla almaya çalışıyorum. Fakat işlemci ve RAM'e öncelik vermiştim. Şubat ayında yeni ekran kartı çıkacak deniliyor. Bütçemi RAM'e ve işlemci yerine biriktirip yeni çıkacak ekran kartına mı yatırayım yoksa diğer bileşen parçaları bir an alıp aradan çıkmasını mı sağlayayım?

Alacağım sistem:
Intel i5 10400F.
XPG pylon 650W 80+
Kingston A2000 500 GB SSD NVMe M.2
msI B460M PRO.
Crucial Ballistix 16 GB 3000 MHz.
GTX 1660 Super.

Beklemek zorundasınız çünkü 1660s bile 3000TL üzeri olmuş durumda.

Bütçe mi biriktireyim yoksa diğer bileşenleri alıp öyle mi biriktireyim ekran kartı alırsam 3 ay sonra alabilirim?

Bence yapacağınız en sağlıklı hareket şu olur, ekran kartı stokları 2-3 ay içerisinde düzelecek deniliyor, o zamana kadar daha çok para biriktirip daha iyi bir sistem alabilirsiniz.

Hocam RAM'i ve işlemciyi almayıp bütçemi yapayım yoksa alıp aradan çıkmasını mı sağlayıp öyle mi alayım? Ekran kartı için de 2-3 ay sonra alabilirim hemen Türkiye'ye gelir mi ekran kartı?

İşlemci ve RAM'i ne kadar hızlı alırsanız o kadar iyidir.
Yeni çıkacak ekran kartlari ise 3050 ve 3050 Ti.
3050 4 GB VRAM'e sahip olacağı için alınması pek doğru olmayacaktır.
3050 Ti ise ortalama 2060 Super gücünde olup 3500-4000TL olacaktır.
İsterseniz biriktirip 3050 Ti alırsınız veya normal fiyatına dönünce 1660s alırsınız.

Bence yapacağınız en sağlıklı hareket şu olur, ekran kartı stokları 2-3 ay içerisinde düzelecek deniliyor, o zamana kadar daha çok para biriktirip daha iyi bir sistem alabilirsiniz.
Anakart,Kasa,Ssd,Psu yu aldım hocam son 3 parça ürün kaldı onda da duruma ya 2 parçayı eleyip para biriktirip ekran kartı alıp en sona almak ya da 2 parça ürünü alıp 3-4 aya ekran kartı almak?

Anakart,Kasa,Ssd,Psu yu aldım hocam son 3 parça ürün kaldı onda da duruma ya 2 parçayı eleyip para biriktirip ekran kartı alıp en sona almak ya da 2 parça ürünü alıp 3-4 aya ekran kartı almak?
2 Parça ürünü alın, 2-3 Ay içerisinde ekran kartınızı alırsınız, Fırsat kollayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı