Bende HD 6870 var boşta 40-45 derece arasında. Bazı oyunlarda ise 90 dereceleri görüyorum. Ancak herhangi bir kapanma vs. sorunlarla karşılaşmadım. Sıcaklıklar normal yani.
Oyunlarda ısınması normal. Ama ekran kartın 90 derecede stabil çalışabiliyor ve bildiğime göre AMD'lerde bu böyle. Hatta bu durumu işlemcide de kullanıyorlar. Öyleki işlemci 220W TDP ile çalışıyor.
Evet ben fansız olanına baktım. Ama zaten fark etmez. Sonuçta değiştirmen ve macununu yenilemen lazım. O ekran kartı 2007 senesinde yapılmış. Gpu-z yalan söylemiyorsa . Onun için macun eskimiş ve ısınınca görüntüyü kesmiş olabilir.
- - - Güncellendi - - -
Yeni bilgisayar toplayana kadar masrafa girme bu ekran kartıyla idare et. Bu ekran kartına yapacağın masraf en fazla 15 TL.
Oyunlarda ısınması normal. Ama ekran kartın 90 derecede stabil çalışabiliyor ve bildiğime göre AMD'lerde bu böyle. Hatta bu durumu işlemcide de kullanıyorlar. Öyleki işlemci 220W TDP ile çalışıyor.
Bence testlere fazla kafayı takmaya gerek yok. İsterse 100 derecede çalışsın takılma, donma, kapanma gibi sorunlar yapmadıktan sonra ben oyunuma bakarım.
Bence testlere fazla kafayı takmaya gerek yok. İsterse 100 derecede çalışsın takılma, donma, kapanma gibi sorunlar yapmadıktan sonra ben oyunuma bakarım.
Tartışmaya yeni boyut getireyim. Su 100 derecede kaynar.
Arkadaşım; ekran kartının fanına bir bak çalışmıyor olabilir. Çalışıyorsa eğer, fanı sök macununu yenile fanı temizle. Sorun büyük ölçüde soğutma sisteminden kaynaklanıyor.
Arkadaşım; ekran kartının fanına bir bak çalışmıyor olabilir. Çalışıyorsa eğer, fanı sök macununu yenile fanı temizle. Sorun büyük ölçüde soğutma sisteminden kaynaklanıyor.
Fanım gayet güzel bir biçimde çalışıyor yeterli soğutmayı yapamıyor.Sorunum o benim.
Dikkatimi bir şey daha çekti.Eskiden ekran kartımın aldığımdan beri ısısını her gün ölçüyordum sıcaklık arada 60 dereceyi bulur ama kapanmazdı "arada" ama şimdi ne dense 45 üstünde kapanıyor.
Evet ben fansız olanına baktım. Ama zaten fark etmez. Sonuçta değiştirmen ve macununu yenilemen lazım. O ekran kartı 2007 senesinde yapılmış. Gpu-z yalan söylemiyorsa . Onun için macun eskimiş ve ısınınca görüntüyü kesmiş olabilir.
Ekran kartımın o üstündeki fanını işlemciden ayırdım ilk önce ayıramadım çünkü macun kurumuş ve yapışmış çok az da kalmıştı onu gördüm ve dikkatimi çekti.Acaba o da görüntüyü kesme sorunu olabilir mi ?