Ekran Kartı Isınma Sorunu

meccos

Hectopat
Herkese Merhaba Arkadaşlar

Benim bir ekram kartım var ve bu çok ısınıyor acayip derecede ısındığımda elimi yakıyor o derece

Bilgisayarı ilk açtığımda : 36 Derece

2-3 Dakika Geçtiğinde : 42 Derece

5-10 Dakika Geçtiğinde : 45 Üstü

Bir müddet sonra bilgisayarım monitorü kapanıyor. Ama bilgisayar halla çalışmaya devam ediyor.

Monitor Gittikten Sonra : 40 - 41 - 42

Derecelerde Sabit Isınıyor.

Bilgisayar ekran kartı ısınırken boşta hiç bir oyunda falan değil.

Dxdiag ' tan baktığım sistem özelikleri:

Ekran Kartım : Nvidia Geforce 8400 GS 32 Bit 60Hz 1234 MegaByte "Directx 11"

İşlemci : Pentium(R) Dual Core E6500 2.93 GHz

Ana Kart : FUJITSU D3041-A1

RAM : DDR3 4 GB

Benim şahsen görüşüm fanında bir bozukluk olabileceği yakın zamanda değiştiriceğim zaten önerebileceğiniz fan varsa lütfen söyleyin.

Bilgisayarın fanları pırıl pırıl hiç bir toz yoktur.

Bende HD 6870 var boşta 40-45 derece arasında. Bazı oyunlarda ise 90 dereceleri görüyorum. Ancak herhangi bir kapanma vs. sorunlarla karşılaşmadım. Sıcaklıklar normal yani.

Oyunlarda ısınması normal. Ama ekran kartın 90 derecede stabil çalışabiliyor ve bildiğime göre AMD'lerde bu böyle. Hatta bu durumu işlemcide de kullanıyorlar. Öyleki işlemci 220W TDP ile çalışıyor.

Ekran Kartımın Aynısı Bu Yanlış Bir Fotoğrafa Bakmışta Olabilirsin.

news84gs100abq2.jpg

Evet ben fansız olanına baktım. Ama zaten fark etmez. Sonuçta değiştirmen ve macununu yenilemen lazım. O ekran kartı 2007 senesinde yapılmış. Gpu-z yalan söylemiyorsa :D . Onun için macun eskimiş ve ısınınca görüntüyü kesmiş olabilir.

- - - Güncellendi - - -

Yeni bilgisayar toplayana kadar masrafa girme bu ekran kartıyla idare et. Bu ekran kartına yapacağın masraf en fazla 15 TL.

Oyunlarda ısınması normal. Ama ekran kartın 90 derecede stabil çalışabiliyor ve bildiğime göre AMD'lerde bu böyle. Hatta bu durumu işlemcide de kullanıyorlar. Öyleki işlemci 220W TDP ile çalışıyor.
Bence testlere fazla kafayı takmaya gerek yok. İsterse 100 derecede çalışsın takılma, donma, kapanma gibi sorunlar yapmadıktan sonra ben oyunuma bakarım.

Bence testlere fazla kafayı takmaya gerek yok. İsterse 100 derecede çalışsın takılma, donma, kapanma gibi sorunlar yapmadıktan sonra ben oyunuma bakarım.

Kardeşim ver elini ayağını öpeyim. İşte bu. İşin özüne bakacaksın. Bu yüzden tartışan adamlar var :D . Yukarıdakiler gibi örnek verebiliriz :D

Tartışmaya yeni boyut getireyim. Su 100 derecede kaynar. :)
Arkadaşım; ekran kartının fanına bir bak çalışmıyor olabilir. Çalışıyorsa eğer, fanı sök macununu yenile fanı temizle. Sorun büyük ölçüde soğutma sisteminden kaynaklanıyor.

Arkadaşım; ekran kartının fanına bir bak çalışmıyor olabilir. Çalışıyorsa eğer, fanı sök macununu yenile fanı temizle. Sorun büyük ölçüde soğutma sisteminden kaynaklanıyor.

Yorumlarımı okumadın herhalde arkadaşım. Oku da bak bakalım aynısını demişmiyim... :D

Fanım gayet güzel bir biçimde çalışıyor yeterli soğutmayı yapamıyor.Sorunum o benim.

Dikkatimi bir şey daha çekti.Eskiden ekran kartımın aldığımdan beri ısısını her gün ölçüyordum sıcaklık arada 60 dereceyi bulur ama kapanmazdı "arada" ama şimdi ne dense 45 üstünde kapanıyor.

- - - Güncellendi - - -
Evet ben fansız olanına baktım. Ama zaten fark etmez. Sonuçta değiştirmen ve macununu yenilemen lazım. O ekran kartı 2007 senesinde yapılmış. Gpu-z yalan söylemiyorsa :D . Onun için macun eskimiş ve ısınınca görüntüyü kesmiş olabilir.

Ekran kartımın o üstündeki fanını işlemciden ayırdım ilk önce ayıramadım çünkü macun kurumuş ve yapışmış çok az da kalmıştı onu gördüm ve dikkatimi çekti.Acaba o da görüntüyü kesme sorunu olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı