Ekran Kartı Isınma Sorunu

meccos

Hectopat
Herkese Merhaba Arkadaşlar

Benim bir ekram kartım var ve bu çok ısınıyor acayip derecede ısındığımda elimi yakıyor o derece

Bilgisayarı ilk açtığımda : 36 Derece

2-3 Dakika Geçtiğinde : 42 Derece

5-10 Dakika Geçtiğinde : 45 Üstü

Bir müddet sonra bilgisayarım monitorü kapanıyor. Ama bilgisayar halla çalışmaya devam ediyor.

Monitor Gittikten Sonra : 40 - 41 - 42

Derecelerde Sabit Isınıyor.

Bilgisayar ekran kartı ısınırken boşta hiç bir oyunda falan değil.

Dxdiag ' tan baktığım sistem özelikleri:

Ekran Kartım : Nvidia Geforce 8400 GS 32 Bit 60Hz 1234 MegaByte "Directx 11"

İşlemci : Pentium(R) Dual Core E6500 2.93 GHz

Ana Kart : FUJITSU D3041-A1

RAM : DDR3 4 GB

Benim şahsen görüşüm fanında bir bozukluk olabileceği yakın zamanda değiştiriceğim zaten önerebileceğiniz fan varsa lütfen söyleyin.

Bilgisayarın fanları pırıl pırıl hiç bir toz yoktur.

Ayrıca ekran kartı çok eski. Arkadaş 32 bit yazmış ama en düşük zaten 64 bit.

Editörüm. Konu siyasileşti. Kapatmanızı rica ediyorum. Yoksa AMD - nVidia savaşı çıkacak... :D

Karşımda ağaç olsa o anlardı. Nvidia için o değerlerin yüksek olmadığını yazdım. Okuma yazman varsa oku orayı. AMD kartlarının ise 95 derece çalıştığını söyledim. Burada karşılaştırma yok. Nvidia ekran kartlarının maksimum değerlerini mi yazıp karşılaştırdım? Oku oku iyi oku. Nvidia için normal olduğunu ve AMD kartların 95 derecede çalıştığı bilgisini de ek olarak veriyorum. Buna karşılaştırma diyorsun. Kitap oku KİTAP! O adamın ne anladığını nereden biliyorsun? Desene ben böyle anlamak istedim. Bana çok laf dokundurdun, seni mutlaka ezmem lazım bakkal bilgilerimle diyemiyorsun. Derecenin 45'lerde olduğunu söylemiş bunun tek nedeni soğutma sistemindeki sorundur. Başka hiçbir nedeni yok. Bu da sana son cevabım olsun. Forum kuralları belli. Konu ne ise ona cevap verilir. Eklemek istediğin bilgi varsa ekle yoksa AMD fan boyluğunu bırak artık.

İyi forumlar.

Kendi yazdıklarınla bu kanıya varmazsın ama bu konuya bakacak bilgisi olmayan arkadaş bu kanıya varabilir. Benim sana sadece biraz daha açıklayıcı yazmanı temenni ettim ama sen anlamamakta özel çaba sarf ettin. Bu arada hangi akılla benim yazdıklarımı bakkal bilgileri ve AMD fan boy'u olduğum kanısına vardın? Tabi her açtığım konuya bana karşı sırf cephe açan sen ve senin gibilerden böyle yazılar çıkması pek şaşırılmayacak bir durum.

İncelememe göre 40nm ciddi bir rakam. Yani yüksek sıcaklıklarda çalışması normal. Soğutma sisteminde gerçekten iyi bir değişiklik yapman lazım. Termal macununu da yenilemeyi unutma...

Ekran kartının verileri düşük olsa da physx, cuda, OpenGL ve direct compute gibi destekleri var. Bu da oyunlarda yardımcın olacaktır. Fps olarak düşük olabilir ama desteklediği oyunları da zorlanmadan açar. Bir de verileri yüksek olsa şimdiki ekran kartları listesinde yer alabilirdi.

Ekran kartının verileri düşük olsa da physx, cuda, OpenGL ve direct compute gibi destekleri var. Bu da oyunlarda yardımcın olacaktır. Fps olarak düşük olabilir ama desteklediği oyunları da zorlanmadan açar. Bir de verileri yüksek olsa şimdiki ekran kartları listesinde yer alabilirdi.

Teşekkürler.Geçici olarak sistemime uygun bir ekran kartı önerebilirmisin ?

Bu ekran kartına uygun bir fan önerebilirmisin ben ekran kartı fanından pek bişe anlamam da ...

İnternetten fotoğraflarına baktım ve fanı olmadığını gördüm. Demir bir sac ile ısıyı iletiyor. Senin yapacağın deliklerin birbire olan uzunluğunu ölçmek. Buna göre hazır termal macunlu fanlar var. Ayarlı olanlardan alırsın ve deliklere vidalayıp sabitlersin. Umarım açıklayıcı olmuştur...

İnternetten fotoğraflarına baktım ve fanı olmadığını gördüm. Demir bir sac ile ısıyı iletiyor. Senin yapacağın deliklerin birbire olan uzunluğunu ölçmek. Buna göre hazır termal macunlu fanlar var. Ayarlı olanlardan alırsın ve deliklere vidalayıp sabitlersin. Umarım açıklayıcı olmuştur...

Teşekkürler çok yardımcı oldunuz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı