Ekran Kartı Isınma Sorunu

meccos

Hectopat
Herkese Merhaba Arkadaşlar

Benim bir ekram kartım var ve bu çok ısınıyor acayip derecede ısındığımda elimi yakıyor o derece

Bilgisayarı ilk açtığımda : 36 Derece

2-3 Dakika Geçtiğinde : 42 Derece

5-10 Dakika Geçtiğinde : 45 Üstü

Bir müddet sonra bilgisayarım monitorü kapanıyor. Ama bilgisayar halla çalışmaya devam ediyor.

Monitor Gittikten Sonra : 40 - 41 - 42

Derecelerde Sabit Isınıyor.

Bilgisayar ekran kartı ısınırken boşta hiç bir oyunda falan değil.

Dxdiag ' tan baktığım sistem özelikleri:

Ekran Kartım : Nvidia Geforce 8400 GS 32 Bit 60Hz 1234 MegaByte "Directx 11"

İşlemci : Pentium(R) Dual Core E6500 2.93 GHz

Ana Kart : FUJITSU D3041-A1

RAM : DDR3 4 GB

Benim şahsen görüşüm fanında bir bozukluk olabileceği yakın zamanda değiştiriceğim zaten önerebileceğiniz fan varsa lütfen söyleyin.

Bilgisayarın fanları pırıl pırıl hiç bir toz yoktur.

Çıkar stabildir birşey olmaz. Daha öncede söylemiştik.

- - - Güncellendi - - -

Fanım gayet güzel bir biçimde çalışıyor yeterli soğutmayı yapamıyor.Sorunum o benim.

Dikkatimi bir şey daha çekti.Eskiden ekran kartımın aldığımdan beri ısısını her gün ölçüyordum sıcaklık arada 60 dereceyi bulur ama kapanmazdı "arada" ama şimdi ne dense 45 üstünde kapanıyor.

- - - Güncellendi - - -

Ekran kartımın o üstündeki fanını işlemciden ayırdım ilk önce ayıramadım çünkü macun kurumuş ve yapışmış çok az da kalmıştı onu gördüm ve dikkatimi çekti.Acaba o da görüntüyü kesme sorunu olabilirmi ?

Ekran kartı kendi ısı derecesinin yukarısına çıkarsa sıcaklıktan dolayı görüntüyü keser. Fanını çok seviyorsan değiştirme ama acil olarak termal macun şart.

Örnek vereyim:
Bilgisayarın işlemcisi fansız ve termal macunsuz en fazla yarım saat (işlemciye göre değişir) çalışır. Bu durum da aynı ona benziyor.

Yanlış anlamazsan nerde oturduğunu sorabilir miyim? Ankara'da isen yardım edebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar galiba ekran kartim yandi bilgisayari uykuya aldim açtigimda ekran garip garip çizgiler vardi islem yapamadim 2 dakika sonra fare imleci kayboldu kapattim pcyi tekrar actim yukleme ekrani yukleniyor windows hosgeldiniz yazisindan once kendini yeniden başlatiyor hep boyle yapti sonra ekran kartini taktim cikarttim bu sefer yine aynisini yapti 2 3 dakika sonra bilgisayardan 7 8 kere düt düt sesi geldi artik boyle yapmaya basladi anakart veya ekran karti yada islemcim den biri bozuldu yada yandi nolur yardim edin.

Artik actigimda ekran karti bile isinmiyor o derecede.Ekrana goruntu vermiyor.Ekran kartinin fani dönuyor ama.

Sabit disk, ram ya da (ekran kartından eminsen) ekran kartı slotunun işi bitmiş emekliye ayrılmış olabilir.

Anakart'a bir şey olsaydı hiç çalışmazdı. Termal macunu kendin mi sürdün? Taşmamasına dikkat et. Ayrıca statik elektrik varsa üzerinde devreye zarar vermiş olabilirsin.

Termal macunu kendim surmedim geldiginden beri hic dokunmadim uzerimde stabil elektirik varmidir hic bilmiyorum.En son transformice oynadim 10 dk yemek yemek icin gittigimde uykuya aldim sonra durum boyle bir de bilgisayardan vuuu diye bir ses geliyor

- - - Güncellendi - - -

Arkadaslar exper firmasini sikayet edicem ekran kartinin islemcisine macunu surerken disariya tasirmislar salaklar.

Statik elektrik (Durgun elektrik) eğer devrenin lehim yerleriyle çok oynarsan geçer. Bunun için statik elektrik bilekliği kullanılır. Eğer malzemeye geçerse bozar. İnsan vücudunda çok kalırsa hastalıklara neden olur bu yüzden sık sık çıplak ayakla toprağa basmak lazım.

Şimdi senin yapman gereken bir ekran kartı bulup bilgisayara takmak. Eğer çalışıyorsa ve sorun yoksa ekran kartında bir sorun vardır. Eğer çalışmıyorsa sabit disk, ram veya anakart soketi (En kötü anakartta) bir problem vardır. Öncelikle başka bir ekran kartı takarak başlamanı öneririm. Olmadı bilgisayarcıya git o hepsini tek tek dener ;) .

Ekran Kartım ve İşletim Sistemim Tamamen Çökmüş.

Ekran Kartımı Değiştirdim. "ATI ASUS HD 5450" (Geçiçi Olarak)

64 Bit İşletim Sistemi Kurdurdum.

İşlemcimin hızın arttırdım. (Nasıl oluyor bilmiyorum ama bana göre bir gün yanacak işlemcim)

Şu anda bilgisayarımdan daha iyi performans alıyorum kaldıramadığı oyunları gayet güzel bir biçimde açıyor

Yardımlarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı